Evo, dragi čitaoci, nisam ni živ ni mrtav šta će nam Aleksandar Vučić reći u ponedeljak: hoće li biti parlamentarnih izbora?

Nešto u to ne verujem a čujem da su ga ozbiljni ljudi upozorili da s tim ne tera sprdnju jer takva vrsta izbora i izbor nove vlade prave zastoj u ostvarivanju onog što je dogovoreno i što bi moralo da se oposli u ovoj godini. Vučić ima solidnu podršku u parlamentu i eventualna pobeda na presedničkim izborima samo cementira moć i sposobnost da se progutaju i svare „najveće žabe."

Otuda i predlog Jedinstvene Srbij (JS) premijeru Alelsandru Vučiću da se u Srbiji zajedno sa predsedničkim raspišu i vanredni parlamentarni izbori predstavlja tek igrokaz koji će Vođi omogućiti da u monodrami koju igra pred građanima Srbije dodatno istakne sopstvenu ulogu.

Razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, prema rečima Dragana Markovića Palme, predsednika JS, jeste učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji, a pre svega povodom situacije u regionu.

- Očigledno je da pojedini predsednički kandidati predstavljaju sami sebe i nisam čuo da se oglašavaju o zahtevu Izetbegovića za reviziju tužbe protiv Srbije - izjavio je Marković.

Kako kaže, to znači da te kandidate ne interesuje Srbija već isključivo lični interes.

- Jedini koji se kandiduje za predsednika Srbije zbog Srbije je Aleksandar Vučić i ovi izbori su najvažniji od 2000. godine.

Vanrednim parlamentarnim izborima bi postigli, u ovom trenutku veoma važno jedinstvo Srbije, kao odgovor na sve zategnutije odnose u regionu i kako bi sačuvali mir i nastavili evropski put Srbije, a da pri tom čuvamo državne i nacionalne interese. U Skupštini Srbije ne treba da sede oni koji nemaju legitimitet i ne predstavljaju nikoga. Očekujem da će moj koalicioni partner, Ivica Dačić, podržati moj predlog - rekao je Marković.

Neće, rekao bih ja a to je rekao i Dačić koji ne vidi u ovom trenutku razlog da se raspisuju vanredni parlmentarni izbori.

Njihanje grane ima svoju svrhu. Ovde će se, ne samo zbog izbora, održavati povišena politička temperatura.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net