>

Godina inovacija u Delta Holdingu

Delta Holding je u 2016. godini ostvario ukupan prihod od 49,47 milijardi dinara, a EBITDA iznosi 4,4 milijarde dinara. Najveći udeo u prihodu imaju Delta Agrar (54 odsto) i Delta DMD (29 odsto). U budžet Republike Srbije kompanija je uplatila 10,16 milijardi dinara.

Tokom prošle godine, u okviru više od 400 humanitarnih akcija, dodeljeno je preko milion i šest stotina hiljada evra.

Najznačajnija investicija kompanije od skoro 50 miliona evra je izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani čije se otvaranje planira u septembru. Deltinim hotelima pridružili su se Holiday Inn i Belexpo centar, a Crowne Plaza zabeležila je rekordnih 100.000 noćenja.

– Delta Auto grupa u prethodnoj godini zabeležila je rast prihoda za više od 10 odsto, a Delta Transportni sistem preko 20 odsto čemu je doprinelo pružanje usluga međunarodnog transporta u čak 36 zemalja.

– Delta Auto grupa na tržište Srbije uvodi električne modele BMW i3, BMW i8 i hibridna vozila, otvara BMW servis za vozila starija od 6 godina i predstavlja nove BMW, MINI i Honda modele.

– Delta Agrar planira investicije od skoro 40 miliona evra, što je dvostruko više nego prošle godine, a novitet je podizanje zasada pod trešnjom u okolini Zaječara sa najsavremenijom tehnologijom koja podrazumeva gustu sadnju, sistem za navodnjavanje i prihranu "kap po kap" i zaštitnu mrežu.

– DTS uvodi novu uslugu železničkog transporta i otvaranje novih linija zbirnog drumskog transporta za Nemačku i Austriju. U planu je i proširenje poslovanja na tržište Slovenije.

– Dve najveće planirane investicije Delta Real Estatea su šoping-centri Delta Planet Beograd vredan 200 miliona evra i Delta City Banjaluka vredan 70 miliona evra. Novi šoping-mol u glavnom gradu Srbije obezbediće više od 4000 radnih mesta.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST