Vreme
30.12.2016.

Bura zbog Karića

Seća li se neko kojom je ono prigodom Vučić slomio kvaku na vratima kabineta i šta nam je tada poručio
Autor
piše:
Dragoljub
Žarković

Svevišnji uvek nađe način da obelodani svoj naum. Bog je uvalio Mojsiju one kamenčine sa zapovestima, a Aleksandar Vučić – ipak je ovo moderno doba – uvali pastvi glasinu da je mnogo ljut na tužilaštvo zbog povlačenja optužnih predmeta u slučajevima Mlađana Dinkića i Bogoljuba Karića.

Preciznije, bio je ljut zbog Dinkića, a ovo s Karićem izazvalo je „na vladi" pravu buru. S obzirom da se premijer ne meša u rad sudskih organa ovo je bio način da se ipak umeša, što, osnovano se sumnja, i radi. U stilu: Eto, da znate šta ja mislim o tome.

Povodom obustavljanja istrage protiv Bogoljuba Karića, Nela Kuburović, ministarka pravde u vladi Srbije je izjavila da je tužilaštvo samostalan organ i da tu odluku svi moraju da poštuju.

„Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku", rekla je Kuburović novinarima u Savezu slepih Srbije, preneo je Tanjug.

Ona nije želela da otkrije o čemu je razgovarala sa predsednikom vlade u vezi s tim predmetom, ocenivši da nije primereno „da prepričava šta se dešava u vladi i kako teku razgovori".

Ima neke simbolike u tome što je ovakva izjava izgovorena u Savezu slepih, jer i pravda je slepa, odnosno – neselektivna.

Seća li se uostalom neko kojom je ono prigodom Vučić slomio kvaku na vratima kabineta i šta nam je tada poručio.

Dobro obavešteni izvori iz Nemanjine 11 potvrđuju da će odmah po proslavi Nove godine Vučić da slomi televizor u kabinetu i tako da izrazi protest zbog slabosti u radu tužilaštva na slučaju Savamala.

Neka se spremi...