Predstavljen izveštaj o društvenoj odgovornosti Delta Holdinga >

Za razvoj zajednice 1,15 miliona EUR

Za razvoj zajednice i društveno odgovorna sponzorstva Delta Holding je u 2015. godini uložio 1,15 miliona evra. Na taj način kompanija je pomogla 45.200 građana.

Najveći projekat realizovan u prošloj godini je druga zadužbina Delta Holdinga – Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra", koji je izgrađen i poklonjen gradu Kragujevcu.

Po značaju se ističe i projekat "Zasad za budućnost", koji direktno pomaže 1617 korisnika, kroz jačanje poljoprivredne proizvodnje u socijalno ugroženim sredinama.

"U ovoj godini Delta je proslavila 25. rođendan. U godini jubileja želimo da pokažemo da je Delta ne samo poslovni lider ovog regiona, već i kompanija za primer po svom društveno odgovornom poslovanju. Ne samo u nacionalnim okvirima, već i po svim međunarodnim parametrima, kao što je i GRI metodologija, po kojoj je izrađen naš CSR izveštaj", rekla je na predstavljanju Marija Desivojević Cvetković, potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Nakon prezentacije održan je panel o doprinosu transparentnosti održivog razvoja. Na panelu su učestvovali menadžer tima za socijalnu inkluziju i siromaštvo Ivan Sekulović, prodekan za saradnju sa privredom Univerziteta u Beogradu Dragan Lončar, UNIDO ekspert za energetsku efikasnost Dragomir Vasić i ekspert za bezbednost i zaštitu na radu Milutin Jelić. Zaključak diskusije je da partnerstvo vladinog, nevladinog i privrednog sektora u velikoj meri može doprineti ostvarenju ciljeva iz Agende 2030 i održivom razvoju zajednice.

Delta Holding od 2009. godine objavljuje izveštaje o nefinansijskom poslovanju, a od 2011. je prva i jedina domaća kompanija koja ove izveštaje izrađuje po međunarodno priznatoj GRI metodologiji. Tačnost informacija CSR izveštaja potvrđuje nezavisni revizor KPMG.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST