Autor

14.8.2016. >

Idejno modifikovana vlada

Ministar u idejno modifikovanoj vladi Srbije Aleksandar Vulin poziva na konačnu pobedu Kubanske revolucije, dok se njegov šef Aleksandar Vučić iz petnih žila trudi da bude najbolji neoliberlni đak MMF-a. Srbija sve više liči na ono stvorenje nastalo od ribe list i neke biljke iz Vučićeve bajke o ekspozeu

Aleksandar Vučić mesecima je odvajao žito od kukolja u svojoj staroj vladi. Na osnovu samo njemu znanih kriterijuma u novoj vladi ostali su oni najbolji, najsposobniji, najvredniji, najuzorniji, najborbeniji, najverniji, najnepokolebljiviji ili najslatkorečiviji, the best of the best. Ljudi, valjda, koji bi Srbiju trebalo da izvedu na pravi, evropski put, da pozatvaraju gubitaše, otpuste radnike i službenike koji parazitiraju na državi, koji bi trebalo da naprave zemljicu na koju će Međunarodni monetarni fond biti ponosan, sudeći po onom ekspozeu makar, koji je Premijer u ponedeljak čitao šest sati bez pauze.

Među najbolje Premijerove ljude kvalifikovao se ponovo i Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. I on, dakle spada, u Vučićeve ministre za uzor, udarnike koji postižu vanredno dobre rezultate na polju svog rada. Nema veze što je Vulin, sve onako sa dugom kosicom, bio pulen Mire Marković, ta i Vučić je bio Šešeljev pulen, a Dačić Miloševićev. Kad mogu da se ukrste „jedna odvratna životinja i jedna biljka" da bi se dobio čeri paradajz (vidi komentar Dejana Anastasijevića „Mičurin naših dana"), kako nam je objasnio Vučić u svom ekspozeu, zašto bi onda bilo upitno da samoproklamovani komunista Vulin bude ministar u vladi koja se diči svojim neoliberlanim ciljevima. Isto važi i za samoproklamovanog socijalistu Dačića. Za razliku od ove neoliberalno-nacionalističko-socijalističko-komunističke mutacije genetski modifikovana hrana ume makar da bude ukusna. Čeri pararadajz je druga priča.

Imamo, dakle, najsvežiji odabir Borbenih premijera Vučića, među kojima je i Aleksandar Vulin. Mora da je Vulin borbeniji od svih drugih, kada normalan čovek nikako ne može da prepozna napredak u oblastima rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja, za koje je zadužen, a još se javno divi idejama Fidela Kastra, koje bi Vučićevi prijatelji sa Zapada da satru jednom za svagda.

Ministar u neoliberalnoj vladi Srbije Aleksandar Vulin dirljivo je, tako, prošle nedelje čestitao rođendan Fidelu Kastru. Obraćajući mu se sa „dragi Komandante" napisao je da je "sav miroljubivi svet duboko zahvalan na Vašoj neumornoj istorijskoj borbi za zaštitu prava malog čoveka i malih država, kao i za očuvanje osnovnih ljudskih vrednosti, jednakosti i solidarnosti, borbi koja se oslanja na pravedne temelje i predstavlja primer svim revolucionarnim pokretima na planeti". Borbeni Vulin je ocenio da je Kubanska revolucija sa Katsrom na čelu"uz uporno i neprekidno suprotstavljanje imperijalističkim snagama ispisala stranice istorije i postala večna ispiracija istinskim levičarima, kako u Srbiji, tako i širom sveta". Vulin rođendansku čestitku završava sa: „Do konačne pobede".

Iz ovog pisma dalo bi se logično zaključiti da je Vulin rešio da se upusti u otvorenu borbu protiv Vučića koje se kune na Veberovskoj bibliji i sav ponosan sija kada MMF hvali njegova dostignuća. Dalo bi se, da se ne radi o politčkim mutantima.

Ovako, ukrštanjem Aleksandra i Aleksandra i Ivice i Rasima, dobila se modifikovana, gigantska rotkvica koja hoda i ume da govori i ljigava je ko jegulja: nekad spolja crvena, a iznutra bela, nekad spolja bela, a iznutra crvena, sa krljuštima u začetku i prikrivenom crnom semenkom koja pulsira.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net