Mark S. Godfrey – Global Public Policy Director, Eli Lilly Corporate center Indianapolis, Amalija Pavić – AmCham Serbia Deputy Executive Director, Milena Ranđelović – PRA and Sales Manager Serbia, prof. Nebojša Lalić – dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsednik Udruženja za dijabetes Srbije, Nelly Ognianova – Country Manager Central Balkan

Eli Lilly >

140 godina uspešnog poslovanja

Kompanija "Eli Lilly" obeležila je prošle nedelje 140 godina postojanja. Brojne goste iz zemlje i inostranstva dočekali su predstavnici ove američke farmaceutske kompanije među kojima i direktor regiona centralni Balkan Nelly Ognianova i PRA i direktor prodaje predstavništva u Srbiji Milena Ranđelović. U prijatnoj atmosferi restorana "Top of the Hub" uživalo je više od 150 zvanica iz sveta medicine, farmacije, diplomatije i medija. Kompanija "Eli Lilly" u Srbiji posluje od 2009. godine, a u najvažnije terapijske oblasti kojima se bavi spadaju dijabetes, onkologija i biomedicina. Globalno je u kompaniji zaposleno više od 40.000 ljudi, a lekovi ove kompanije su dostupni u 120 zemalja. "Eli Lilly" poseduje više od 80 patenata od kojih je prvi registrovan davne 1885.

Kompanija "Eli Lilly" mnogo pažnje ulaže u društveno odgovorne aktivnosti. Donirala je više od 800.000 bočica insulina programu Međunarodne federacije za dijabetes "Life for a Child", a u poslednje 2 godine u okviru IDF programa pomoć je dobilo skoro 14.000 dece i omladine sa dijabetesom iz 46 najsiromašnijih zemalja u svetu.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST