6.4.2016. >

Gladan narod

 

Šta građani poručuju premijeru, kako će pratiti izbore i jesu li uslovi jednaki za sve

"Predsedniče, gladan ti je narod"

Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je građanima da je važno da izađu na predstojeće izbore, 24. aprila i ne dozvole da se želja mnogih koji žele slabu Vladu Srbije ostvari. "Mnogi u zemlji i inostranstvu žele slabu srpsku vladu. Na vama je da im to ne dozvolite i zato je važno da izađete svi na izbore", rekao je Vučić na mitingu u Pančevu. Govor lider naprednjaka Aleksandra Vučića na mitingu u Pančevu nakratko je ometen povikom iz mase: "Gladni smo! Predsedniče, gladan ti je narod!". Čoveka koji je ovo viknuo prvo je zgrabilo obezbeđenje, a potom je predat policiji, iako je nejasno šta je učinio mimo zakona i propisa o javnom redu i miru.

"Građani na straži" prate regularnost izbora

Ima li nepravilnosti u izbornom procesu, kampanji, ali i tokom glasanja na sam dan izbora, pratiće i udruženje CRTA, odnosno posmatračka misija "Građani na straži". Šef posmatračke misije Raša Nedeljkov kaže da po celoj Srbiji imaju posmatrače koji će pratiti kako se sprovodi izborna kampanja, na koji način izborna administracija priprema izbore, da li se javni resursi koriste u kampanji, kao i to na koji način mediji izveštavaju. Na sam dan izbora posmatrači će biti raspoređeni na 450 biračkih mesta i pratiće kako se ponašaju i birači i kandidati.

Proglašena lista Ruske stranke

RIK proglasila je izbornu listu "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" za parlamentarne izbore, ali je odbila zahtev da joj se prizna svojstvo stranke nacionalne manjine. Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je, predlažući tu odluku, da je to "školski primer izvrdavanja zakona". "Treba razlikovati stranke nacionalnih manjina od ostalih. Ova stranka mora da štiti interese ruske nacionalne manjine. Ako je tako, što nije učestvovala na izborima za Savete nacionalnih manjina 2014. godine", napomenuo je Đurđević.

Šešelj: Vučićev rejting pada jer nije ispunio obećanja

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj poručio je na predizbornom mitingu u Zrenjaninu da rejting Aleksandra Vučića pada jer nije ispunio nijedno predizborno obećanje. Šešelj je ocenio da je Vučić računao da će lider radikala biti osuđen pred Haškim tribunalom, te da je sada u panici zbog oslobađajuće presude i činjenice da on ostaje u Srbiji kao slobodan čovek. Lider radikala je naveo da ne ugrožava Vučićev rejting činjenicom da ostaje u Srbiji, već da je njegov rejting ugrožen isključivo zbog toga što nije ispunio nijedno od svojih predizbornih obećanja, niti je vlada SNS-a ostvarila bilo kakav ekonomski uspeh.

Politika reformi

Predstavnici Koalicije SPS - JS, u okviru predizborne kampanje posetili su Šabac. Predsednik SPS-a Ivica Dačić, predsednik JS-a Dragan Marković Palma i zamenik predsednika SPS-a Aleksandar Antić poručili su da će ta koalicija nastaviti sa jasnom i čvrstom politikom reformi društva, na temeljima koje su postavili, navodi se u saopštenju. Gradićemo društvo socijalne pravde koje je u srcu i duši svakog čoveka, i time omogućiti svakom građaninu Srbije da živi životom dostojnim čoveka, poručili su lideri Koalicije SPS-JS.

Nejednaki uslovi

Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je nedavno pozvao SB UN da u jugozapadnu Srbiju pošalje međunarodne trupe za sprečavanje konflikata, tvrdi da nema mogućnost da se obrati glasačima na bošnjačkom jeziku. Ugljanin je u razgovoru sa članovima predizborne posmatračke misije Parlamentarne skupštine SE, koju predvodi predsedavajući Volodimir Ariev, rekao da je tokom kampanje gostovao samo na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST