4.4.2016. >

Sasvim običan predizborni dan

 

O čemu je Vučić govorio na Kosovu i Metohiji, a šta obećavaju drugi lideri na predizbornim konvencijama

Čuvanje srpstva

Država će na svaki način pomoći Srbima koji su ostali na Kosovu i Metohiji, koji čuvaju srpstvo i Srbiju, iako nema mogućnosti kakve je imala pre 1999, poručio je lider SNS-a Aleksandar Vučić na konvenciji naprednjaka u Zubinom Potoku. On je rekao da je to način da se čuva Srbija, da se štiti i čuva Kosovo i Metohiju. Vučić je dodao i da je u prethodne dve godine na Kosovu i Metohiji urađeno dosta, a da lažne patriote, koje su ranije upravljale zemljom i imale velike i teške reči protiv drugih Srba, na svemu što je važno za Srbe, nisu uradile ništa.

Vlada obmanjuje javnost

Boris Tadić, predsednik SDS-a i jedan od nosilaca izborne liste "Savez za bolju Srbiju – LDP, LSV, SDS", razgovarao je sa građanima o potrebi izgradnje infrastrukture u prestonici i tom prilikom ocenio da se u poslednje četiri godine ništa nije radilo. Povodom polaganja kamena temeljca u Obrenovcu za izgradnju fabrike "Meita", Tadić je kazao da je Vlada Srbije ponovo obmanula građane rekavši da će tu biti otvoreno 1.400 radnih mesta, a ispostavilo se je reč o projektu na sedam godina za 770 radnika. "Znači, 100 radnika godišnje", rekao je Tadić.

Brana fašizmu

Predsednik LSV Nenad Čanak je na predizbornoj konvenciji, održanoj u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rekao da ta stranka mora biti brana rastućem fašizmu koji je ne samo u regionu nego i u celoj Evropi počeo da diže glavu. Nenad Čanak je naglasio da je antifašizam prva i nikad zanemarena osobina LSV-a od koje se nikada i ni u kom delu ne može odustati, istakavši da oko toga nema pogađanja ni kompromisa.

Prva radikalska vlada posle Stojadinovićeve

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je na predizbornom mitingu u Vranju da će posle 24. aprila formirati prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića i preuzeti odgovornost za sređivanje stanja u svim sferama društva. Vojislav Šešelj je osudio saradnju premijera Aleksandra Vučića sa osvedočenim srpskim neprijateljima poput Tonija Blera i rekao da Vučić ne može da vodi Vladu Srbije.

Glas da penzioneri žive normalno

Samo glas za DS je glas protiv daljeg smanjenja penzija i glas za vraćanje penzija na prethodni nivo izjavio je predsednik ove stranke Bojan Pajtić nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Ujedinjenim sindikatom penzionera Srbije. Lider DS-a je rekao da su penzioneri godinama i decenijama vredno radili, stvarali i podizali zemlju, a danas su smanjenjem penzija poniženi, uvređeni i opljačkani.

Borba protiv primitivizma

Lider SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je da ta stranka želi da završi posao koji je započela i da se konačno kaže dosta primitivizmu i nacionalizmu. "Mi smo brana tom primitivizmu, mi hoćemo da zaustavimo svaki nacionalizam, i onaj srpski i onaj bošnjački, a danas ima i jednog i drugog", rekao je Ljajić. On je, reagujući na poziv Sulejmana Ugljanina da međunarodne snage dođu u Sandžak, rekao je da će ta stranka rešavati probleme građana. "Neka oni pišu UN-u. Mi moramo da rešavamo vaše probleme sa kojima se suočavate, to je naš posao", rekao je predsednik SDPS-a.

Alternativa naprednjacima

Lider LDP-a Čedomir Jovanović tvrdi da nema zavera o ujedinjenju svih protiv Aleksandra Vučića i ističe da je cilj koalicije SDS – LDP – LSV stvaranje jake alternative lideru naprednjaka. Govoreći o saradnji sa Borisom Tadićem, Jovanović je kazao da nisu sporne razlike između njih, da one postoje i danas, ali da im je u fokusu obaveza da nešto urade. "Zašto bih oduzeo pravo Tadiću da ima drugačiji stav o nekim pitanjima koja su nas u prošlosti delila. Ne pada mi na pamet da se posipam pepelom i da to tražim od njega", rekao je Jovanović.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST