2.4.2016. >

Amnezija i budući put u prošlo

 

"Ili ste za prošlost ili za budućnost", "Vučić ne kaže koja je to prošlost", "SNS mora biti kažnjen"

Nedomaćinska prodaja Luke

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin pozvao je državu da ne prodaje Luku Novi Sad i ocenio da bi to sa aspekta državnih ekonomskih interesa bio "katastrofalno loš potez". Rekao je da se nada da Srbija "nije u takvoj nevolji da mora da proda ono što dobar domaćin nikada ne bi prodao".

Srbijagas "pojeo" uštedu na penzijama

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je da vlast Srpske napredne stranke mora biti kažnjena na izborima i poslata u političku istoriju. "Mislim da je Srbiji jasno da je Aleksandar Vučić prošlost, da sve što je obećao nije ostvario i da država treba da se spasi od dalje degradacije institucija", rekao je Živković. Poručio je da se penzije moraju vratiti na nivo pre nezakonitog smanjenja, napominjući da para za to ima. "Samo prošle godine dali smo za pokriće gubitaka 'Srbijagasa' 210 miliona evra. Tolika je 'ušteda' od smanjivanja penzija, znači, sve je to 'pojeo 'Srbijagas', koji ima direktora sa platom od 20.000 evra", istakao je Živković.

Četničke pesme

"Izbori su odluka o budućnosti, o nacionalnim interesima i očuvanju Kosova i Metohije, o rešavanju ekonomske krize i socijalnebede", rekao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Valjevu. On je za sve nedaće u kojima se Srbija sada nalazi, optužio DOS-ovu vlast, kao i Srpsku naprednu stranku za koju je rekao da "nije promenila ništa". Prema njegovim rečima, DOS su činili "strani plaćenici, koji su opljačkali sve", a aktuelni režim naprednjaka se "bavi praznim obećanjima". Šešelj je kazao da se zalaže za savez Srbije sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom i "ostalim prijateljskim zemljama", dok se sa Evropskom unijom može sarađivati bez učlanjenja. Šešelj je tokom skupa ponovio poziv premijeru na TV duel, a pre početka skupa na Gradskom trgu u Valjevu puštane su četničke pesme.

"Priča o Šešelju neće dovesti investitore"

"Priča o Šešelju neće nam doneti nijednog investitora, neće nam otvoriti nijedno novo radno mesto. Priča o Šešelju neće zaposliti nijedno naše dete i neće nam doneti bolji standard. Zato je vreme da Srbija posle 16 godina stavi tačku na Haški tribunal, da ovo pitanje ostavi prošlosti, kao što je politika Vojislava Šešelja politika prošlosti", izjavila je Zorana Mihajlović u intervjuju dnevnom listu "Danas" i dodala da očekuje novo ministarsko mesto.

Sa Vučićem na raskrsnici puteva

"Srbija je na raskrsnici, političkoj i ekonomskoj, posle godina koje su prošle u besmislenim ratovima, pljačkaškim privatizacijama, korupciji i višegodišnjoj recesiji. Uspeli smo da zaustavimo dalji pad zemlje, imamo izvanredne rezultate u prvom kvartalu ove godine", rekao je Vučić. "Ovi izbori pred nama su važni za Srbiju, jer mi se čini da nikad nije bilo više različitih interesa, koji sa svih strana pokušavaju da promene put Srbije, da ona ne bude stabilna zemlja, da ne ide sigurnim putem napred", takođe je izjavio Vučić, ali na predizbornom mitingu u Nišu. "Pred nama je, jednostavan izbor - ili ste za prošlost ili za budućnost, za prošlost – za one koji su učestvovali u pljačkaškoj privatizaciji, koji su ojadili sva preduzeća, ili za one koji svakoga dana jedino što umeju da kažu to je - glasajte za nas, sve će biti mnogo lepo. 'Mrzimo Evropu i sve druge...' A, da li su napravili neku ekonomsku računicu, znaju li gde bi to Srbiju dovelo, da li žele da ponovo Srbija bude gubavac sveta, da nemamo nikakav ugled", zapitao je Vučić.

Omalovažavanje građana

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je u Užicu da lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić "nastavlja da omalovažava građane Srbije za koje misli da su imali amneziju i da ne znaju kakva je bila njegova nacionalistička politika, koja je danas ista, samo je usmerena prema drugim ljudima". "Nikakvu razliku ne vidim između Šešelja, Nikolića i Vučića. To je ista politika, samo više ne proteruju pripadnike drugih nacionalnih zajednica, već prete onima koji se ne slažu sa njima", smatra on. Pajtić je rekao da lider SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da, ukoliko se ne glasa za naprednjake, glas se daje za prošlost, samo, kako kaže, ne govori koja je to prošlost - da li ona njegova mračnih devedesetih godina, čije su posledice ratovi, stradanja, bombardovanje... ili ona takođe njegova prošlost u poslednje četiri godine.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST