14.3.2016. >

Neprijatno podsećanje

 

Od vlasti se zahtevaju odgovori o aferi "helikopter", a vlast optužuje opoziciju za "zloupotrebu nesreće"

Helikopter, godinu dana kasnije

Zamenica predsednika DS Gordana Čomić izjavila je da ni posle tačno godinu dana od pada helikoptera Vojske Srbije, kada je stradalo sedmoro ljudi, nema podataka o predistražnim radnjama, a pogotovo ne o istrazi koja se vodi sa ciljem da se nađu odgovorni.

Ona je ocenila i da Vlada Srbije tu tragediju tretira kao nesrećan slučaj za koji niko nije odgovoran. Čomić je podsetila da je javnost ostala uskraćena za odgovor na pitanja ko je obavestio bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića da je potrebno pokrenuti misiju, ko ga je obavestio da bebu treba spasavati i na koji način je došao do te informacije, kao i ko je menjao plan leta. "I mrtvima i živima dugujemo te odgovore", rekla je ona.

U cilju opstanka na vlasti

Povodom izjave zamenice predsednika DS Gordane Čomić, da krivci za helikoptersku nesreću u kojoj su poginuli pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović, moraju da odgovaraju, SNS se obratila saopštenjem.

U njemu se navodi da tu nije reč o žaljenju opozicije zbog gubitka ljudskih života, već o bezočnoj zloupotrebi u cilju predizborne kampanje. "Stranke novog DOS-a, iz dana u dan na najdegutantniji način zloupotrebljavaju nesreće i stradanja ljudi u cilju predizborne kampanje. Ovakvo sramno i nedopustivo ponašanje najbolje govori o tome koliki je očaj zahvatio novi DOS, šefa vojvođanskog režima Bojana Pajtića i njegovog šefa Zorana Živkovića, koji su i te kako svesni da im se bliži izborni fijasko i gubitak fotelja zbog prokockanog poverenja građana, silnih opljačkanih narodnih para i 16 godina života otetih Srbiji, da sada gaze i preko ljudskih života, u cilju opstanka na vlasti, očuvanja privilegija i svojih poslovnih kombinacija kojima pare iz budžeta pretaču u privatne džepove", kažu u SNS.

Do poslednjeg atoma

Koalicija Socijaldemokratske stranke, Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine predala je danas listu kandidata za narodne poslanike, na predstojećim vanrednim izborima, pod nazivom "Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju - LDP, LSV, SDS". Ovo je sedma lista koja je predata RIK-u. Prema rečima funkcionera SDS Marka Đurišića ta koalicija je predala nešto više od 14.000 potpisa i daće, kako kaže, "poslednji atom snage, znanje i energiju da bi ostvarila što bolji izborni rezultat".

Poplave zbog neodgovornosti vlade

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić ocenio je juče u Trsteniku da Vlada Srbije ne shvata da je lakše i jeftinije ulagati u prevenciju šteta od poplava nego u njihovu sanaciju.

"Budžet JVP Srbijavoda se svake godine smanjuje i zato postavljam pitanje Vladi Srbije kako je moguće da nikada nema za prevenciju, a onda ima za naknadu štete, koja je višestruko veća nego prevencija. Kako je moguće da još uvek ne shvataju da je lakše i mnogo jeftinije sprečiti, nego lečiti", rekao je Pajtić

Strateško partnerstvo i obogaćivanje ideja

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da sa Aleksandrom Vučićem želi da bude strateški partner.

"Ja ne mogu da budem opozicija u Srbiji i sve dok Vučić radi u interesu Srbije, biću sa njim", rekao je Dačić za "Kurir". On je ocenio da je SPS bio veoma "korektan partner" naprednjacima i dodao da mu je cilj da bude "vlast". Komentarišući koaliciju SPS sa strankom Zeleni Srbije, Dačić je rekao da od njih ne očekuje glasove već "obogaćivanje ideja".


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST