Loader

12.3.2016.

Vanredne aktivnosti

12.mart,13:07

Poplave odlažu predizborne mitinge; odbori raspušteni zbog nepoželjnih koalicija; u stranke zbog zaposlenja

Proglašena lista DveriDSS

RIK je proglasila izbornu listu DSS i pokreta Dveri pod nazivom „Dveri – DSS – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović“. Prva na listi je predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, a drugi je predsednik Dveri Boško Obradović. Na 12. mestu je politički analitičar Đorđe Vukadinović. U prošireni sastav RIK-a ušli su predstavnici te liste Ognjen Đurić i Nikola Todorović.

Raspušten odbor Levice Srbije u Vranju

Levica Srbije raspustila je inicijativni odbor u Vranju zbog pravljenja koalicije sa DSS-om i Dverima iako je više puta saopšteno da Levica Srbije neće praviti koalicije sa SNS-om i partijama desnice jer su oni nepoželjni partneri zbog politike koju zagovaraju, navodi Levica Srbije. U saopštenju se ukazuje da SNS i stranke desnice imaju nestručne kadrove i da se posledice njihovog upravljanja državom vide na svakom koraku. „Poručujemo da neće biti političkih kompromisa, istorijskih pomirenja, otkrivanje nove ljubavi sa onima koji su uništili zemlju i koje je trebalo poslati u političku istoriju“, navodi Levica Srbije. Osim novog programa i novog puta koji garantuje zaštitu najugroženijih, a takvih je u Srbiji najviše, Levica Srbije građanima nudi i jednu novu političku kulturu, a to je da političari stoje iza svojih reči, piše u saopštenju.

Otkazivanje predizbornih aktivnosti

DS otkazuje svoje predizborne konvencije zbog uvođenja vanredne situacije u zemlji. „Svesni ozbiljnosti situacije i solidarišući se sa svim građanima koji su izgubili imovinu, otkazaćemo predizborne skupove zakazane za naredni period“, navodi se u saopštenju ove stranke.

I SNS je odlučila da do daljnjeg otkaže sve mitinge i predizborne stranačke aktivnosti zbog, kako je saopšteno, teške situacije u državi koju su prouzrokovale poplave. Iz SNS je saopšteno i da će s građanima dobre volje pomagati ljudima u područjima ugroženim poplavama. Odluka je doneta na predlog predsednika te partije i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Glasanjem se ne postižu promene

Svaki deseti građanin u Srbiji veruje političarima, a svaki peti smatra da među političkim strankama u Srbiji postoje ozbiljne razlike, pokazali su rezultati istraživanja Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Oko 59 odsto ispitanika ne veruje da glasanjem mogu da se postignu promene i da se utiče na donosioce odluka, a samo 16 odsto građana zadovoljno je radom parlamenta. Takođe, svaki peti građanin izlazi na izbore da bi glasao protiv neke partije, a ne za neku partiju, a kao glavni razlog za učlanjivanje u stranke čak njih 84,1 odsto navodi lični interes. Više od četiri petine ispitanika smatra da se član partije postaje zbog zaposlenja (59,7 odsto) ili napredovanja u karijeri (24,4 odsto), dok je malo onih koji veruju da glavni razlog ulaska jesu lični ideali (2,3 odsto) ili želja da se nešto promeni u društvu (4,6 odsto).

Čekajući novinare

Druga godišnja skupština pokreta „Dosta je bilo“ otkazana je zbog, kako stoji u saopštenju ovog pokreta, nedolaska novinara na konferenciji na kojoj je trebalo da se skupština održi. Naime, tom prilikom su se pojavili novinari agencija Bete i Foneta, kao i tabloida Informer, te su iz pokreta odlučili da skupštinu odlože za drugi dan. Zaključivši da se nedolazak novinara može tumačiti na više načina, u saopštenju pokreta se ipak dodaje da „mediji koji su pod najvećom kontrolom Aleksandra Vučića i inače ne dolaze na naše konferencije osim u izuzetnim slučajevima kad misle da mogu da ih iskoriste u konstantnoj propagandi koju vode protiv Dosta je bilo“.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve