Loader

11.3.2016.

Dogovori i prozivke

11.mart,12:48

Hoće li se birati na lokalu na KiM, čiji se poziv ne odbija, šta Vulin ima da kaže o pristojnosti

Sadriu: Albanci na izbornoj listi čiji je nosilac Muamer Zukorlić

Predstavnik Centra za istraživanje i monitoring iz Preševa Kujtim Sadriu izjavio je da će ta nevladina organizacija učestvovati na parlamentarnim izborima preko „Liste za pomirenje“, čiji je nosilac kandidat Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić. Sadriu je rekao da je sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom Sandžaka potpisao sporazum podrške, ali da još nije razgovarao o tome koliko će predstavnika Albanaca biti na izbornoj listi, dodavši da će učešće te nevladine organizacije na izborima „doneti dobrobit ne samo za Albance ili za Preševo, već i za celu Srbiju“.

Poziv koji se ne odbija

Vojni analitičar Miroslav Lazanski, jedan od kandidata za poslanika na listi SNS-a, kaže da se na toj listi našao nakon što ga je premijer i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić lično pozvao. „Premijer Aleksandar Vučić me je pozvao telefonom i otvoreno pitao da pomognem kao čovek koji ne pripada nijednoj stranci. Takav poziv se ne odbija“, rekao je Lazanski. On je ocenio da budućoj vladi najviše može da bude od koristi u domenu odbrambene i spoljne politike. „Moj rezon je da svako ko ima znanje, iskustvo, ideje, predloge, treba da se uključi u arenu i javni život u oblasti za koju je kompetentan, a ne samo da sedi u fotelji, da kucka za tastaturom i kritikuje“, smatra Lazanski.

Peticija za raspisivanje lokalnih izbora na KiM

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije iz DSS-a i Pokreta Dveri predali su peticiju Vladi i Skupštini Srbije sa zahtevom da se osim vanrednih parlamentarnih raspišu i lokalni izbori na KiM i to po zakonima Srbije. Predsednik opštinskog odbora DSS Kosovska Mitrovica Nemanja Jakšić rekao je da je delegacija Srba sa KiM-a skupštini i vladi podnela peticiju naroda sa Kosova, sa oko 20.000 potpisa.

Aleksandar Vulin o pristojnosti

Gradski odbor Pokret socijalista Aleksandra Vulina saopštio je da je glas za DSS/Dveri zapravo glas za Bojana Pajtića i da su se ponovo na istom zadatku našli oni koji su nekada zajedno palili Skupštinu i RTS. „Šta o pristojnosti zna Bojan Pajtić, pokazao je u Hetrlendu i Razvojnoj banci Vojvodine, a šta o pristojnosti zna Sanda Rašković Ivić pokazala je vređajući svoje političke protivnike slanjem na psihijatrijska posmatranja i ubeđivanjem građana Srbije da to što je, kao dobro plaćeni funkcioner, ćutala o NATO sporazumima, što je ćutala tokom puštanja na slobodu braće Mazreku i ostalih albanskih terorista, zapravo bila njena patriotska žrtva“, navode iz PS-a. „Ujedinjeni u mržnji prema Vučiću, Vulinu i svima koji žele Srbiju u kojoj nema mesta za petooktobarsko nasilje, ne biraju ni uvrede, ni saveznike“, poručuju iz PS-a.

DS: Saopštenja SNSa diskriminišu

Kandidatkinja za poslanicu DS-a Vesna Marjenović podnela je u ime te stranke pritužbu Poverenici za ravnopravnost, kao jednoj od institucija koje su nadležne za određivanje ravnopravnih uslova pred izbore. U Demokratskoj stranci naime tvrde da je već došlo do diskriminacije u, kako navode, „brojnim saopštenjima SNS-a u kojima se vređaju predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, kao i DS i njeni članovi.“ Vesna Marjanović je dodala da SNS želi da sprovede strahovladu onda kada građanima treba da se odgovori na pitanja koja se tiču njihovog života danas.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve