9.3.2016. >

Optužbe i opravdanja

 

Predate su nove liste, politički akteri optužuju jedni druge, a Tomislav Nikolić je "politički opredeljeni građanin"

Koalicija oko SPS-a i SRS predale izbornu liste

Koalicija okupljena oko Socijalisitičke partije Srbije predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu „Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma" za predstojeće parlamentarne izbore 24. aprila. Na liste je 14.380 potpisa građana, a njen nosilac je lider socijalista Ivica Dačić.

„Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" naziv je liste koju je SRS, sa više od 13.000 potpisa građana, predala Republičkoj izbornoj komisiji. Član Predsedničkog kolegijuma SRS-a Miljan Damjanović rekao je da očekuje dobar izborni rezultat, povratak na političku scenu i ono „u šta ne sumnja više, a to je podrška građana od sigurno više od 20 odsto".

Prljava kampanja

DSS je saopštila da Pokret socijalista Aleksandra Vulina nastavlja da vodi prljavu kampanju protiv koalicije te stranke i Dveri u nastojanju da skrene pažnju sa, kako tvrde, katastrofalnih četvorogodišnjih rezultata Vlade Srbije. „Funkcioneri Pokreta socijalista ne razumeju da je došao trenutak da sa koalicionim partnerima polože račun za sve što su radili u prethodnom periodu", poručuju iz DSS-a.

Ko deli narod i vređa vernike

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović je, povodom odluke Muamera Zukorlića da zamrzne funkciju muftije i predvodi listu Bošnjačke demokratske zajednice na izborima, ocenio da je to ponižavanje Islamske zajednice i vređanje istinskih vernika. Omerović je rekao da Zukorlić na taj način deli svoj narod, deli vernike jer se otvoreno stavlja na stranu samo jedne manje grupe okupljene oko stranke koju je napravio.

Čiji je Nikolić predsednik

Savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Stanislava Pak Stanković, izjavila je da Nikolić podršku SNS-u iskazuje na javno i na svim događajima. Kako mediji podsećaju, sam Nikolić je raspisujući izbore za kraj aprila kazao da ga neće biti u kampanji, ali ako njegova partija zatraži pomoć, njega neće biti sramota da je pruži. Stanislava Pak Stanković je takođe dodala da Tomislav Nikolić jeste dosledan stavu da bude predsednik svih građana, ali to ne znači da je on kao građanin politički neopredeljen.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST