Loader

4.6.2013.

Prekompozicija

05.mart,12:13

Ko neće u koalicije, a ko je opcija kojoj se ne može verovati

Na čelu listića

Prema pisanju beogradskih medija SNS će već u nedelju predati izbornu listu i potpise Republičkoj izbornoj komisiji, čime će, najverovatnije zauzeti broj 1 na izbornom listiću.

Na listi se neće naći šef poslaničkog kluba te stranke Zoran Babić, navode oni, i dodaju da je predsednica parlamenta Maja Gojković „ubačena“ u poslednjem trenutku.

Zabrana koalicija

Glavni odbor LSV zabranio je koalicije sa SNS, SPS, JS, SRS, DSS i drugim, kako se navodi u saopštenju te stranke, centralističkim i partijama desnice, a na predstojećim parlamentarnim izborima u Pokrajini ta stranka će nastupiti samostalno.

Usvojen je i predizborni program LSV čije su okosnice autonomija Vojvodine, privreda sa posebnim akcentom na poljoprivredu, antifašizam, ljudska i manjinska prava, socijaldemokratija, decentralizacija države i modernizacija društva.

Jezičak na vagi

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović je izjavila da postoji mogućnost da SPS pređe na stranu opozicije, a protiv SNS, „ukoliko bude jezičak na vagi i glas koji odlučuje o vlasti posle izbora“.

Ona je rekla da je SPS za SNS najmanje loša opcija za pravljenje postizborne koalicije, ali je dodala da „to ne znači da će SPS biti takvo rešenje, jer kad god se donose teške i nepopularne odluke, funkcioneri SPS ih ne brane.“ Ona je ponovila da zamera Ivici Dačiću što nije reagovao kad su funkcioneri njegove partije napadali i Vladu i SNS.

Incident u PUPS

Predsednik Gradskog odbora PUPS u Kraljevu Tomislav Babić podneo je prijavu policiji protiv potpredsednika Izvršnog odbora ove stranke Aca Petrovića, iz Beograda, optuživši ga da ga je nasilno izbacio iz stranačkih prostorija.

„Saopštili su mi da je Izvršni odbor odlučio da potpredsednik Gradskog odbora Zoran Pribojac i ja budemo razrešeni dužnosti, jer su čuli da na predstojeće izbore, navodno, ne želim da idemo sa SNS, već sa SPS. Petrović je tražio da napustim prostoriju, a kada sam to odbio bez sudskog rešenja ili prisile, rukama me je obuhvatio oko pojasa i izneo napolje „, rekao je Babić za „Novosti“.

O šteti ipresvučenim radikalima

Potpredsednica Vlade i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović DSS i Dveri optužuje da vode „neodgovornu i isključivu politiku koja samo budi emocije, a u realnosti nanosi veliku štetu“. Prva žena DSS, Sanda Rašković Ivić, ističe da je dovedena u situaciju da „pred presvučenim radikalima“ brani sve ono što je Vojislav Koštunica uradio u svojoj Vladi. „sadašnjost u režiji Srpske napredne stranke je toliko mučna, a put u budućnost izgleda tako što je Vučić sa društvom uzjahao narod i kreće na Zapad ka zalazećem suncu“.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve