Utorak – dan odluke

 

Kada će odluka o izborima biti saopštena, ko će na njima biti na opozicionoj DS listi, a ko uz Dačića

Neizvesno do 1. marta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će odluku o izborima saopštiti u utorak, 1. marta na Radioteleviziji Srbije, a onima koji osporavaju njegovu politiku poručio je da neće nikoga terati u koaliciju nakon izbora, niti mu pada na pamet da zbog postizbornih koalicija pravi bilo kakve kompromise.

DS lista

Predsednici DS, SDS i LDP nekoliko dana ozbiljno razgovaraju o izlasku na predstojeće izbore u jednoj koloni, odnosno na jednoj listi koja bi nosila ime Demokratske stranke i podrazumevala reujedinjenje demokrata. Izlazak na takvoj listi prihvatljiv za SDS i LDP i za Pajtića, ali on ima problem sa delom stranačkih kadrova koji ne žele saradnju sa Tadićem.

Zeleni Srbije uz Dačića

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da je ta partija postigla dogovor sa Zelenima Srbije o nastupu na sledećim izborima na svim nivoima. Dačić je rekao da je dogovor sa Zelenima lako postignut, da nije bilo reči o raspodeli mandata, direktorskim funkcijama već je bilo reči da li se politike slažu i ocenio da među njima postoji kompatibilnost. „To znači da će naša izborna lista na parlamentarnim izborima biti SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije", rekao je Dačić.

I Palma uz Dačića

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, izjavio je da ta stranka ostaje u koaliciji sa SPS i da u koaliciji izlaze na izbore na svim nivoima. On je rekao da se na društvenim mrežama plasiraju različite informacije i dezinformacije, poput one da JS napušta socijaliste i dodao da veruje da to neće uticati na birače.

„Ne u NATO"

Srpska narodna partija (SNP) pokrenula je akciju prikupljanja potpisa sa ciljem organizovanja referenduma protiv učlanjenja Srbije u NATO, a predsednik te stranke Nenad Popović ocenio je da je to pitanje od strateškog i nacionalnog interesa. On je na skupu povodom početka akcije pod nazivom „Ne u NATO" rekao da ta stranka pokreće inicijativu jer smatra da je referendum najdemokratskiji način da se građani izjasne o svim ključnim pitanjima u vezi sa državom, te da je za raspisivanje referenduma potrebno 100.000 potpisa građana.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST