Naprednjaci i ostalo

 

Da li se i čega Vučić uplašio, zašto je šef odborničke grupe SNS prešao u Dveri i oko čega se DS i SNS prepucavaju

Ko se boji izbora

U narednih nekoliko dana, premijer Aleksandar Vučić će doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti "koliko se uplašio" izjavio je Vučić. On je, odgovarajući na pitanje koliko su tačne spekulacije da neće biti izbora, jer se komplikuje pitanje sa migrantima, primetio da oni koji o tome govore nisu zabrinuti zbog migranata, već žele da kažu da premijer nema podršku.

I Nova Srbija s naprednjacima

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će ta stranka potpisati sporazum o zajedničkom nastuputu na vanrednim parlamentarnim izborima sa SNS. "Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i tokom vikenda ćemo potpisati koalicioni sporazum", rekao je Ilić na obeležavanju stranačke slave, kojoj su prisustvovali i potpredsednici SNS Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić.

Iz SNS u Dveri

Šef odborničke grupe SNS u opštini Doljevac Nenad Stojiljković novi je član pokreta Dveri, a stranku je napustio zbog, kako je naveo, ulaska naprednjaka u koaliciju sa ljudima iz kriminalnog miljea. Stojiljković je rešio da napusti SNS i pristupi Dverima nakon nedavnog kolektivnog učlanjenja u SNS predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića Madjarca i svih 26 odbornika vladajuće odborničke grupe "Pokret za jug", navedeno je u saopštenju.

Mediji i stranke

Samo jedan pogled na medije koji su pod kontrolom SNS ukazuje na to kako naprednjaci planiraju da vode izbornu kampanju, poručuju iz DS. "Oni koji nemaju sopstvenih uspeha primorani su da na naslovne strane stavljaju laži o političkim protivnicima i uvrede na njihov račun i račun njihovih porodica, jer ne mogu da se hvale ni otvorenim radnim mestima, ni uspesima u privredi ni u bilo kom drugom polju života", navodi se u saopštenju.

Prepucavanja

DS neće uspeti da vrati Srbiju u prošlost i neće moći da zaustavi potrebu građana da žive normalanim životom poručeno je ovoj stranci iz SNS-a. Naprednjaci u saopštenju ističu da razumeju da je, usled nedostatka političkog programa i vizije za budućnost, a pre svega zbog kriminalnih navika brojnih funkcionera DS-a i novog DOS-a, Bojan Pajtić, pod palicom svog šefa Zorana Živkovića, primoran da svaki dan vodi ogoljenu politiku mržnje, laži i obmana prema predstavnicima medija i svakom građaninu koji misli drugačije od njih.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST