Zahuktavanje

Ko pobeđuje, ko bi sa Zelenima i zašto je Radomir ljut na Batu

"Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje"

Lista Srpske napredne stranke na vanrednim parlamentarnim izborima nosiće naziv „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Takav naziv liste, kažu u SNS, šalje poruku da je toj stranci najvažniji uspeh zemlje, a ne partijski interes.


Sa Zelenima bi i SNS i SPS

U stranci „Zeleni Srbije" postoji određeno nezadovoljstvo stanjem u koaliciji u kojoj je sa SDS, izjavio je poslanik te stranke Ivan Karić, dodajući da postoji ponuda od SNS i od SPS za zajednički nastup na predstojećim izborima. „Postoji poziv partija iz vlasti da razgovaramo o zajedničkom nastupu, jer imamo konkretnu ekološku politiku i rešenja za ekološke probleme", rekao je Karić. Kako kaže, njegova stranka može da razgovara sa tim strankama ako postoji zainteresovanost da se u njihove politike integriše ekološka politika „Zelenih Srbije".


Sukob Nikolića i Gašića

Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca i predsednik Izvršnog odbora SNS, poslao je juče cirkularni mejl opštinskim odborima ove stranke da mu se više ne obraćaju za operativne stranačke poslove, već da se za to javljaju preko stranačke adrese elektronske pošte. Prema navodima iz stranke, Nikolić se na ovaj gest odlučio jer je nezadovoljan što će Bratislav Gašić, bivši ministar odbrane, praktično biti glavni operativac u izbornom štabu SNS.


Nedemokratska atmosfera

Kreiranje atmosfere da će predstojeći izbori navodno biti nedemokratski predstavlja skandalozno bacanje ljage na državu i razaranje državnih instuticija, smatraju u SNS. U njihovom saopštenju navodi se da smatraju da je „nedopustivo da Bojan Pajtić i njegov šef Zoran Živković, kao i ostali novi DOS-ovci, Sanda Rašković Ivić, Đorđe Vukadinović, Ugljanin i Radulović, svesni da ne uživaju poverenje ni podršku građana čak ni u mesnoj zajednici, licemerno kreiraju atmosferu da će izbori navodno biti nedemokratski".


Ruskom centru prava kao i NATO-u

„Treća Srbija" podnela je Skupštini Srbije nacrt zakona o uvrđivanju prava pripadnika državnih organa Ruske Federacije i statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. Tim nacrtom utvrđuju se ista ili viša prava pripadnicima državnih organa Rusije koji se nalaze u Srbiji u odnosu na prava data pripadnicima NATO pakta. Nacrt predviđa i mogućnost da „u slučaju vanrednog ili ratnog stanja centar u Nišu promeni namenu i status i iz civilnog pređe u status koji odgovara merama protiv vanrednog, odnosno ratnog stanja".


Počele rekonstrukcije

Program rekonstrukcije škola i ambulanata počeo je u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će Vlada obnavljati škole i bolnice svuda gde je to zaista potrebno i bez obzira na stranačku strukturu lokalnih vlasti. „Ulagaćemo gde je to potrebno, nećemo voditi računa o političkom profiterstvu", poručio je premijer. Prema njegovim rečima, u Srbiji svi se u sve razumeju, i u NATO, i u Rusiju i Evropu, u sve velike teme, ali se Vlada i on trude, što i ovom akcijom potvrđuju, da se bave onim od čega se živi.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST