FoNet/Nenad Đorđević

 

Politički život

 

Da li se PUPS raspada, deli li NATO stranačku scenu i kako će manjine na izbore

Dačić Vs. Tadić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao "najniži ljudski čin predstavljen kao politički stav" zahtev Socijaldemokratske stranke (SDS) za njegovom ostavkom, zbog pogibije dvoje srpskih diplomata u Libiji. On je optužio Tadića da bi "trebalo da ima bar zrno osećaja za državu, njene službenike i teškoće sa kojima se oni suočavaju, jer bio je punih osam godina šef te iste države".

Na meti zbog NATO-a

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je trenutno na meti napada "vlasti i njenih poslušnika" zbog protivljenja sporazumima sa NATO. DSS je naveo da je na udaru provladinih medija, vladajućih i pojedinih opozicionih stranaka, ali i portala koji važe za patriotske, a u stvari su naklonjeni vladajućoj stranci, kao i nekih nevladinih prozapadnih organizacija.

Jezici u školama

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) insistira da Ministarstvo prosvete hitno u redovnu nastavu u osnovnim školama vrati izučavanje jezika društvene sredine.

Uz to i da prilikom najavljene racionalizacije u prosveti i gašenja odeljenja sa manje od 15 učenika vodi računa da ne dovede i do gašenja razreda u kojima se nastava odvija na jezicima nacionalnih zajednica.

Iz PUPS-a kod Palme

Članovi Gradskog odbora PUPS u Jagodini kolektivno će preći u Jedinstvenu Srbiju Dragana Markovića Palme, nezadovoljni odlukom predsedništva stranke da izađe iz koalicije sa SPS i JS. Predsedništvo PUPS-a odlučilo je da napusti višegodišnju koaliciju sa SPS i JS, a u petak se dogovorilo o zajedničkom nastupu na izborima sa Srpskom naprednom strankom.

Romi i Bunjevci zajedno na izbore

Romska partija i partija "Bunjevci građani Srbije" odlučili su da zajedno nastupe na predstojećim izborima koji se organizuju na svim nivoima. Rukovodstva partija saglasila su se da nastupaju u okviru koalicije pod nazivom "Građani i građanke Srbije", kako bi se uspešnije borili za društvo jednakih i aktivnih građana i građanki u demokratskoj i pravoj državi, navedeno je u saopštenju Romske partije.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST