Loader

Podsajt nedeljnika "Vreme", u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo

Milenijumski razvojni ciljevi UN posle 2015. godine

21.decembar,15:48

"Vreme" je serijom tekstova tokom 2015. obaveštavalo javnost o obavezama iz prihvatanja Ciljeva održivog razvoja UN, usvojenih u Njujorku u septembru ove godine

Ovim podsajtom želimo da čitaocima približimo pojmove dobrog upravljanja i jednakog pristupa pravdi. Cilj nam je da na medijskoj sceni otvorimo prostor za promovisanje interesa i potreba građana prema institucijama, pa i mogućnost uticaja građana na rad institucija, posebno u svetlu činjenice da je proces pregovora o pridruživanju Srbije EU počeo. Samim tim Srbija je već implementirala određene principe neophodne za ostvarenje ciljeva kao što su su jednak pristup pravdi i dobro upravljanje.

Neposredno pre i posle glasanja i usvajanja Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija do 2030, koji dolaze nakon isticanja Milenijumskih ciljeva UN za period 2000-2015, Vreme je obaveštavalo javnost o obavezama koje iz prihvatanja tih ciljeva proizlaze, kako će se to odraziti na našu zemlju, koje nam se mogućnosti otvaraju za pozitivne promene u Srbiji, itd.

Tradicija nedeljnika Vreme duga 25 godina, privrženost javnom interesu i stalnim pokušajima za poboljšanje rada institucija sistema u korist pre svega građana, zasniva se na uzajamnom poverenju i uvažavanju sa predstavnicima građanskog društva i stručnjacima za ovu oblast, što doprinosi ostvarenju ciljeva kao što su:

– Uvođenje pojmova dobrog upravljanja i jednakog pristupa pravdi u javni govor;

– Podizanje svesti građana o važnosti razvijenih mehanizama dobrog upravljanja i jednakog pristupa pravdi;

– Započinjanje javne debate o važnosti ova dva pojma za demokratske procese.

Sledi spisak do sada objavljenih tekstova na ovu temu.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve