foto: marko rupena

Zumiranje 15 >

Političkom marketingu nedostaje proizvod

Uloga marketinga u srpskoj političkoj praksi bila je tema petnaeste po redu emisije „Zumiranje", u kojoj je Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika „Vreme", ugostio Vojislava Žanetića i Igora Avžnera, stručnjake za marketing i medije

Zumiranje 16

Zumiranje 16

Nedelja, 26. april, u 20 časova

Razgovor odgovornog urednika "Vremena" Filipa Švarma sa novinarima Draganom Bujoševićem i Mišom Brkićem. Otvoreno i bez cenzure o hiljadu dana Vlade Srbije.

Kriza u ekonomiji generalno odražava se i na krizu u oblasti marketinga i ako se ekonomska komunikacija posmatra u prethodnom petnaestogodišnjem periodu, ona pati od problema koji se može nazvati tranzicijom. Ta tranzicija je sastavljena od nekoliko nivoa, smatra Vojislav Žanetić: „Prvi nivo tranzicije odnosi se na trgovačko-komercijalnu ekonomiju koja posreduje između kupaca i prodavaca. Taj model je propao i sada se kupovina svodi na čistu egzistenciju. Drugi nivo odnosi se na organizacije koje su se bavile širokim poljem marketinga. Na kraju se nalazi politička tranzicija. Sva tri nivoa su urušena i zajedno utiču na krizu u oglašivačkoj industriji."

Ceo prikaz, kao i kompletan snimak emisije potražite na adresi www.vreme.com/zumiranje


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST