Loader

Olja Bećković ličnost godine po izboru uredništva „Vremena“

25.decembar,18:34

U godini koju su, između ostalog, obeležili raznovrsni pritisci na medije, dosledno je insistirala da dobije odgovore na pitanja koja su u javnom interesu

Olja Bećković, autorka emisije „Utisak nedelje“, izabrana je za ličnost godine većinom glasova članova uredništva nedeljnika „Vreme“. Kriterijum za nagradu je, kao i ranijih godina, doprinos unapređenju društvenih institucija u javnom interesu.

Urednički kolegijum nedeljnika „Vreme“ smatra da je Olja Bećković, kao autorka „Utiska nedelje“ odigrala ključnu ulogu u odbrani slobode javnog govora, novinarske profesionalnosti i ljudske pristojnosti. U godini koju su, između ostalog, obeležili raznovrsni pritisci na medije, Olja Bećković je dosledno insistirala da dobije odgovore na pitanja koja su u javnom interesu. Takav pristup novinarskom poslu skupo je koštao – posle 23 godine emitovanja „Utisak nedelje“ je uklonjen sa programa. Bez obzira na to, Olja Bećković i njena emisija ostaju neizbrisiv deo srpske medijske scene i svedočanstvo principijelnosti i čestitosti u vreme opšte krize društvenih vrednosti.

Ovo je četrnaesti put da redakcija „Vremena“ dodeljuje priznanje za ličnost godine. Prethodnih godina, dobili su ga: Božidar Đelić (2001), Mlađan Dinkić (2002), Ljiljana Raičević (2003), Rasim Ljajić (2004), Vladimir Vukčević (2005), Zdravko Ponoš (2006), Sonja Liht (2007), Vigor Majić (2008), Milica Delević (2009), Dragan Đilas (2010), Ivan Tasovac (2011), episkop lipljanski Jovan Ćulibrk (2012) i Branko Kukić (2013).

Praznični dvobroj „Vremena" na povećanom broju strana izlazi u četvrtak, 25. decembra

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve