foto: dc
USPEŠNE AKCIJE: City basket ispred Delta City-ja,...

Društveno odgovorno poslovanje >

Važno je biti dobar korporativni građanin

Medicina, sport, ekologija, organizovanje dobrotvornih izložbi i saradnja sa brojnim humanitarnim udruženjima čine okosnicu društveno odgovornog poslovanja šoping-mola Delta City

U vremenu kada velike kompanije teže da mudrim potezima održe svoje poslovanje profitabilnim i najavljuju nove projekte – društveno odgovorno poslovanje predstavlja važan deo aktivnosti i rada svakog ozbiljnog tržišnog igrača. Šoping-mol Delta City, svakako, predstavlja pozitivan primer u organizovanju CSR i edukativnih događaja sa ciljem da se javnosti ukaže na značaj brojnih problema koji često ostaju nepravedno zapostavljeni.

"Kao prvi šoping-mol u zemlji, Delta City je uveo koncept organizovanja različitih akcija sa ciljem da zabavi, ali i edukuje, svoje posetioce. Poseban značaj i mesto u radu šoping-mola svakako imaju i društveno odgovorne manifestacije, koje organizujemo u saradnji sa dugogodišnjim partnerima, među kojima su i Institut za transfuziju krvi, Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke ‘Budimo zajedno’, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda ‘Plavi krug’, NURDOR i mnogi drugi", kaže za "Vreme" Dijana Hrubik, Senior Brand Manager šoping-mola Delta City.

Posmatrajući dosadašnje akcije, može da se uoči da su medicina, sport, ekologija, organizovanje dobrotvornih izložbi i saradnja sa brojnim humanitarnim udruženjima okosnica društvene odgovornosti šoping-mola Delta City.

ZDRAVLJE PRE SVEGA: "Ukoliko možete da date krv, Vi ste srećna osoba" tradicionalna je poruka kojom nekoliko puta godišnje Crveni krst Novog Beograda i Institut za transfuziju krvi, u saradnji sa Delta Cityjem, pozivaju dobrovoljne davaoce krvi da pokažu humanost i solidarnost, jer tim gestom mogu nekom da spasu život.

U saradnji sa Udruženjem žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno", Delta City kontinuirano utiče na podizanje svesti posetilaca i opšte javnosti u vezi sa rakom dojke i značajem redovnih pregleda, kao najbolji način prevencije, ali i uspešno lečenje bolesti. Neke od akcija koje su realizovane bile su "Dan žutih narcisa" i "50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke", u okviru koje su poznate ličnosti iz javnog života, sportisti, ali i posetioci šoping-mola, simbolično u vazduh pustili 50 roze balona, a na svakom od njih je bila ispisana po jedna lepa želja za obolele od ove teške bolesti.

Tradicionalno se, već godinama, u saradnji sa Udruženjem "Plavi krug", u atrijumu Delta Cityja, organizuju akcije povodom obeležavanja Svetskog dana dijabetesa. Besplatno merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, savetovanje, ali i sportske radionice – samo su deo programa kojim posetioci podstiču na preventivno testiranje, u cilju upoznavanja i edukovanja o dijabetesu.

Velika pažnja je posvećena i obolelima od retkih bolesti, a među njima su i deca sa spinom bifide, sa kojom je, uz muzički i zabavni program prilagođen njihovim potrebama, obeležen Svetski dan ove bolesti sa ciljem da se ukaže na ozbiljnost oboljenja, ali i na to kako uticati preventivno na njegovo sprečavanje. Osim zabavnog dela, organizovana je i prodajna izložba radova mladih umetnika, a sva prikupljena sredstva donirana su Udruženju "HISBAS", čiji je zadatak da poboljša kvalitet života osoba sa spinom bifidom, ali i članova njihovih porodica.

SPORT KAO KLJUČ ZA ZDRAV ŽIVOT: Kako bi se ukazalo na značaj bavljenja sportom, organizovane su brojne manifestacije – od tradicionalnog "City basketa" do "Dečije sportske nedelje", sa željom da se ukaže deci, ali i roditeljima, na značaj sporta, pre svega iz zdravstvenih razloga. Poznati sportisti dali su veliki doprinos uključivanjem u ove akcije i ličnim primerom ukazali da je fizička aktivnost preduslov za zdrav život.

HUMANITARNE IZLOŽBE I PROMOCIJA STARIH ZANATA: Od velike važnosti su i akcije koje pozitivno utiču na položaj osoba sa invaliditetom i problemima mentalnog zdravlja, kao što je tradicionalna manifestacija "Naš mali doprinos ima veliku vrednost". Članovi brojnih udruženja na kreativnim radionicama, koje predstavljaju deo radne terapije, prave interesantne i unikatne proizvode koje su imali priliku da izlože i prodaju u atrijumu Delta Cityja. Sav prihod od prodaje išao je za rad udruženja, kako bi im se pomoglo u svakodnevnom funkcionisanju. Poseban doprinos ove manifestacije bio je u rušenju postojećih stigmi i uključivanju osoba sa posebnim potrebama u redovne društvene aktivnosti. Kako bi bili predstavljeni brojni običaji i veštine, iz različitih krajeva Srbije, organizovane su manifestacije, poput "Žene ženama", koje su imale za cilj da afirmišu umnogome zaboravljene veštine i zanate. Tako su posetioci, između ostalog, imali priliku da se upoznaju sa izradom obuće od kože, ručno rađenim sapunima, ekološkim dečijim igračkama od drveta, ali i unikatnim figurama od keramike.

EKOLOŠKA ODGOVORNOST: Osim brojnih manifestacija koje imaju za cilj da edukuju posetioce, Delta City kontinuirano ulaže i u podizanje energetske efikasnosti objekta. "Šoping-mol raspolaže sistemom za upravljanje rasvetom koji omogućava da se osvetljenje pali u skladu sa količinom prirodnog svetla čime se znatno smanjuje potrošnja električne energije, a instaliran je i mehanizam usklađivanja rada sistema klimatizacije, grejanja i hlađenja, u skladu sa brojem posetilaca u objektu", ističe Dijana Hrubik i dodaje da Delta City već godinama učestvuje u globalnoj akciji "Sat za našu planetu" u okviru koje se na sat vremena gasi dekorativna rasveta u cilju ukazivanja posetiocima na racionalno korišćenje električne energije. Sve ove navedene aktivnosti čine objekat ekološkim i društveno odgovornim.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA

...Naš plavi krug u Delta City-ju...
  • ...i 50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net