<< VESTI | | 12.03.2014 12:40

 

Izborna kladionica Vremena 2014

 

Pokažite svoje poznavanje političke scene, potvrdite se kao dobar prognozer i profitirajte i vi od ovih izbora: pogodite koliko će ko dobiti glasova 16. marta 2014. i osvojite godišnju pretplatu na elektronsko izdanje Vremena

Rezultati Izborne kladionice 2014

U Izbornoj kladionici učestvovalo je 136 takmičara, skoro duplo više nego u klađenju 2012. godine. Najuspešnija učesnica dobila je godišnju pretplatu na internet izdanje Vremena.

Niko od učesnika nije pogodio tačan procenat osvojenih glasova kandidovanih lista.

Naprecizniji ishod predvidela je kladioničarka pod pseudonimom verona, a još tri učesnika (vozač, dusan321, rabies) svojim pogodcima bili su blizu stvarnog ishoda glasanja na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. godine. Na žalost, ova tri učesnika nisu dostavila redakciji svoje podatke, te se nisu kvalifikovala za dodelu nagrada.

Utešna nagrada, šestomesečna pretplata, dodeljena je Saši Pešiću koji je u propratnom emailu napisao: "Kada bih dobio pretplatu na moj omiljeni nedeljnik - bio bih najveći pobednik izbora."

Čestitamo dobitnicima!

Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2014.

Dokumenti Republičke izborne komisije

 • Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike u Narodnu skupštinu Republike Srbije, održani 16. marta 2014. godine.

 • Izborni rezultati po opštinama;

 • Izborni rezultati po biračkim mestima

 • Tabelarni prikaz izbornih rezultata

 • Odluka o dodeli mandata narodnih poslanika Narodne skupštine

 • Nedeljnik "Vreme" otvara svoju tradicionalnu malu "internet kladionicu" u kojoj čitaoci – takmičenja radi – mogu da daju svoje predviđanje raspodele snaga u budućem parlamentu.

  Kako "kladionica" funkcioniše?

  1. Popunite plavi formular za klađenje. Potrebno je da svim listama i kandidatima koji učestvuju na parlamentarnim izborima dodelite procentualni iznos glasova birača izašlih na izbore koji će, po vašem mišljenju, da osvoje. Na kraju upišite svoje ime i kliknite dugme "Submit". Vaše prognoze biće vidljive zbirno sa drugim izbornim kladioničarima. Sami odlučite da li ćete opkladu potpisati punim imenom ili pseudonimom.

  2. Posle toga OBAVEZNO kliknite na link "POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI" koji se nalazi u dnu strane i u komentar upišite svoje podatke:
  - ime koje ste naveli u prethodnom formularu za klađenje,
  - email adresu za eventualni kontakt u slučaju da osvojite nagradu i
  - dan i mesec rođenja (ne treba godina), da bismo sprečili eventualnu zloupotrebu.

  Bez popunjavanja podataka iz koraka 2. vaše klađenje neće biti validno.
  Ovi podaci biće vidljivi samo našem administratoru. Vašu email adresu koristićemo samo za eventualni kontakt s vama i ne ustupamo je drugima.

  Biće uvažene prognoze koje stignu do 20:00 (CET) časova 16. marta 2014.


  Tri učesnika kladionice koji najpribližnije pogode rezultate izbora dobiće godišnju pretplatu na internet izdanje nedeljnika "Vreme".

  Imena pobednika ćemo objaviti i nagrade dodeliti nakon što Republička izborna komisija (RIK) proglasi konačne rezultate izbora od 16. marta 2014. Pobednika, odnosno dobitnike nagrada određuje uredništvo "Vremena".

  Srećno!

  Kompletne liste kandidata za Skupštinu možete naći u antrfileima sa desne strane i na kraju, u "povezanim tekstovima".


   

  Kako ste se kladili

  U okviru ispod nalaze se dosadašnja predviđanja učesnika. Imena igrača se nalaze u poslednjoj koloni desno, najnovije opklade su na dnu spiska.

  Ista tabela u posebnom prozoru

  Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2014.


  POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
   

  POMOĆ U IZBORNOJ ORIJENTACIJI: Liste kandidata za poslanike

  Na sledećim linkovima možete se upoznati sa listama kandidata pojedinih stranaka i koalicija

  1. Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo (Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove, Pokret socijalista),

  2. Ivica Dačić - "Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS)",

  3. Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica

  4. Čedomir Jovanović - LDP, BDZS, SDU (Liberalno demokratska partija, Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, Socijalno demokratska unija)

  5. Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István - Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor

  6. Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj

  7. URS Mlađan Dinkić

  8. Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju

  9. Dveri - Boško Obradović

  10. SDA Sulejman Ugljanin

  11. Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma

  12. Treća Srbija - Za sve vredne ljude ;

  13. Crnogorska partija - Josip Broz;

  14. Lista nacionalnih zajednica-BDZ-MPSZ-DZH-MRM-MEP-Emir Elfić;

  15. Dosta je bilo – Saša Radulović

  16. Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS - SDS)

  17. Grupa građana Patriotski front - dr Borislav Pelević

  18. Ruska stranka - Slobodan Nikolić

  19. Partija za demokratsko delovanje - Riza Halimi - Partia për veprim demokratik - Riza Halimi

  Kako smo birali

  Kako smo birali

  Izborni web specijal VREMENA: Kako smo i koga smo birali od 1990. do današnjih dana

  O detaljnim izbora iz maja 2012. u celini i po opštinama i gradovima možete se obavestiti i u dokumentu RZS u PDF formatu Izbori za narodne poslanike i predsednika Republike 2012

  O detaljnim rezulatima parlamentarnih izbora 2008. u celini i po opštinama i gradovima možete se obavestiti u i dokumentu RZS u PDF formatu Izbori za narodne poslanike 2008

  Prilog izbornom sećanju - Kako smo glasali na lokalnim izborima 2008. i 2012: Pedeset najjačih odborničkih lista - kakva je snaga pojedinih partija i u kakve koalicije su ulazile na lokalnom nivou 2012: Gradonačelnici 2012

  Videti takođe: Lokalni izbori 2012 po opštinama i gradovima, Republički zavod za statistiku (PDF format)

  Kako su se čitaoci Vremena kladili 2012

  Pogledajte stranice Rezultati izborne kladionice Vremena 2012, Vreme, 30.05.2012. i svakako Pogodak izdaleka čitaocu Milošu Markoviću, koji je bio najbolji prognozer izbora 2012. Miloševa tačna predviđanja izbornih rezultata u Srbiji stigla su sa naftne bušotine negde u okolini Rio de Žaneira, oko 200 kilometara udaljene od obale. Nakon što je diplomirao na Rudarsko-geološkom fakultetu Miloš je zbog političkih dešavanja morao da napusti zemlju zaposlio se u naftnoj kompaniji, nekoliko godina proveo je radeći u Libiji, potom u Brazilu odakle mu je priroda posla omogućavala da naizmenično mesec dana provodi kod kuće, u Srbiji, a mesec dana u Južnoj Americi. Kada ima priliku, redovno prati srpske medije. Uspešne procene koje je Miloš poslao nastale su i zahvaljujući internoj kladionici koju je organizovao sa svojim prijateljima i bratom.

  Kako su čitaoci prognozirali možete pogledatina stranici Izborna kladionica 2012, što možete uporediti sa Izbornim rezultatima 2012, u Web specijalu Vremena ili sa Izveštajem Republičke izborne komisije o ukupnim rezultati izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 6. maja 2012.