<< VESTI | | 03.09.2013 00:22

Ministri nove, rekonstruisane Vlade Srbije. Foto: Fonet

 

Izabrana nova vlada

Posle pola godine rekonstrukcije, izabrana je nova Vlada Srbije

Glasanjem u Skupštini Srbije, u ponedeljak 2. septembra uveče, izabrana je nova Vlada Srbije.

Za nove ministre je glasalo 134 poslanika, 65 je bilo protiv, a 51 uzdržan. Osim članova vladajuće koalicije, za novu Vladu je glasala i poslanička grupa SPO-DHSS, kao i još 2 poslanika: predstavnik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević i samostalni poslanik Sanja Jeftić Branković, koja je izabrana na listi LDP.

Izabrani su: ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, privrede Sašša Radulović, kulture Ivan Tasovac, omladine i sporta Vanja Udovičić, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić i ministar odbrane Nebojša Rodić.

Izabrana su i dva ministra bez portfelja, Branko Ružić (zadužen za evrointegracije) i Aleksandar Vulin (zadužen za Kosovo i Metohiju).

Prethodno se dugo raspravljalo o kandidatima za nove ministre, a od petka do ponedeljka mogle su da se čuju i brojne oštre rasprave opozicije i članova Vlade.

"“Ubeđen sam da će ovo biti podsticaj za bolji rad vlade u narednom periodu. Kao strateške ciljeve postavili smo ubrzanje procesa evropskih integracija što je u interesu Srbije i njenih građana a preduslov svih drugih ciljeva je stablizacija ekonomije", izjavio je po izboru nove Vlade premijer Ivica Dačić.

On je dodao da je cilj zaustavljanje ekonomskog sunovrata, otvaranje novih radnih mesta, konsolidacija javnih finansija i pokretanje privrednog rasta. “To će biti kriterijumi za ocenjivanje rada vlade u narednom periodu”, dodao je Dačić. "“Najveći broj predloženih kandidata nisu stranačke ličnosti, do sada se nisu bavili politikom i ubeđen sam da će učiniti sve što znaju, mogu i žele da rezultati budu bolji nego u prethodnom periodu", naveo je premijer.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST