Loader

Ljiljana Smajlović ponovo glavni urednik „Politike“

20.jun,17:51

Skupština kompanije „Politika, novine i magazini" odlučila da ona dužnost glavnog urednika preuzme 1. jula

Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije će od 1. jula obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika lista „Politika“, saopštila je Skupština kompanije „Politika, novine i magazini“ u ponedeljak 17. juna.

Na redovnoj sednici te Skupštine koja je održana 16. juna, uz analizu dosadašnjeg poslovanja, poslovnih i uređivačkih dostignuća lista „Politika“, članovi skupštine jednoglasno su odlučili da Ljuljana Smajlović od 1. jula bude na mestu glavnog i odgovornog urednika.

„Skupština PNM se zahvaljuje na predanom i posvećenom radu dosadašnjem glavnom i odgovornom uredniku gospodinu Draganu Bujoševiću“, dodaje se u saopštenju.

Ljiljana Smajlović je rođena u Sarajevu 1956. godine, a 1977. diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Od 1978. do 1992. godine bila je zaposlena u sarajevskom Oslobođenju na poslovima skupštinskog izveštača, urednika političke rubrike i dopisnika iz Brisela.

U januaru 1993, po preseljenju u Beograd, zapošljava se u listu Vreme a 1997. postaje spoljnopolitički urednik magazina Evropljanin, da bi 1999. godine prešla u NIN, gde radi do 2005, kada je imenovana za glavnu i odgovornu urednicu lista Politika (smenjena u oktobru 2008. godine).

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije koja je održana 11. maja 2013. godine na Zlatiboru ponovo je tajnim glasanjem, izabrana za predsednika UNS-a. Ona je bila jedini kandidat i dobila je 124 od 140 glasova članova Skupštine.

Član je samoregulatornog Saveta za štampu i Komisije Vlade Srbije za razmatranje činjenica u istragama o ubistvima novinara u Srbiji.

Govori engleski i francuski.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve