<< VESTI | | 17.06.2013 17:49


 

Ljiljana Smajlović ponovo glavni urednik „Politike"

Skupština kompanije „Politika, novine i magazini" odlučila da ona dužnost glavnog urednika preuzme 1. jula

Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije će od 1. jula obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika lista „Politika", saopštila je Skupština kompanije „Politika, novine i magazini" u ponedeljak 17. juna.

Na redovnoj sednici te Skupštine koja je održana 16. juna, uz analizu dosadašnjeg poslovanja, poslovnih i uređivačkih dostignuća lista „Politika", članovi skupštine jednoglasno su odlučili da Ljuljana Smajlović od 1. jula bude na mestu glavnog i odgovornog urednika.

„Skupština PNM se zahvaljuje na predanom i posvećenom radu dosadašnjem glavnom i odgovornom uredniku gospodinu Draganu Bujoševiću", dodaje se u saopštenju.

Ljiljana Smajlović je rođena u Sarajevu 1956. godine, a 1977. diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Od 1978. do 1992. godine bila je zaposlena u sarajevskom Oslobođenju na poslovima skupštinskog izveštača, urednika političke rubrike i dopisnika iz Brisela.

U januaru 1993, po preseljenju u Beograd, zapošljava se u listu Vreme a 1997. postaje spoljnopolitički urednik magazina Evropljanin, da bi 1999. godine prešla u NIN, gde radi do 2005, kada je imenovana za glavnu i odgovornu urednicu lista Politika (smenjena u oktobru 2008. godine).

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije koja je održana 11. maja 2013. godine na Zlatiboru ponovo je tajnim glasanjem, izabrana za predsednika UNS-a. Ona je bila jedini kandidat i dobila je 124 od 140 glasova članova Skupštine.

Član je samoregulatornog Saveta za štampu i Komisije Vlade Srbije za razmatranje činjenica u istragama o ubistvima novinara u Srbiji.

Govori engleski i francuski.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

Novinarnica

 

Novosti

 

Naslovi.net