Događaj >

Jesenji festival zdravlja

U beogradskom Domu omladine, 21. i 22. septembra, biće održan veliki Jesenji Aqua viva festival zdravlja Beograd – ishrane, dijetetike, wellnessa, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke. Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno-sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom…

Prema rečima dr Mime Fazlagić, direktorke Festivala, poseban akcenat će se dati mladima, te će biti održana Konferencija posvećena bezbednosti i zdravlju dece i omladine u saradnji sa udruženjima ASTRA, JAZAS, Studentskom poliklinikom, Savetovalištima za mlade i td.

"Očekujemo da će se javnosti predstaviti više od 60 izlagača, predavanja će obuhvatiti više od 60 tema u vezi sa zdravljem, sportom i zdravim stilom života. Ulaz na festival biće tradicionalno besplatan, a zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote", rekla je dr Fazlagić. Na svakih pola sata na bini u Domu omladine Beograda smenjivaće se programi vežbanja namenjenih za građane svih uzrasta, od onih za trudnice do onih koji se preporučuju za najstarije sugrađane, dok će u maloj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, lepote. Dr Fazlagić napominje da će biti organizovan i Dečji kutak "Imlek-Moja kravica" namenjen najmlađima, u okviru koga će deca biti u prilici da se igraju i kreativno izražavaju, a najbolji radovi će biti nagrađivani. Ovom prilikom biće održana i Aqua viva junior olimpijada, za decu iz vrtića. Organizovaće se i nekoliko besplatnih degustacija za građane kao i niz besplatnih pregleda.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST