Loader

London, petnaesti dan, petak

11.avgust,09:49

U subotu, pretposlednjeg dana na Olimpijskim igrama u Londonu, za Srbiju nastupaju brzi hodač Nenad Filipović na 50 km, reprezentativka u tekvondou Milica Mandić u kategoriji preko 67 kg i veslač Marko Novaković u kajaku jednosedu na 200 metara

Kajakaš Marko Novaković, inače prvak Evrope, zauzeo je drugo mesto u kvalifikacionoj grupi trke kajaka jednoseda na 200 metara i tako obezbedio mesto u polufinalu. Nešto kasnije plasirao se i u finale, osvojivši treće mesto u polufinalu (vreme: 36,293 sekundi). „Bilo je teško. Trudio sam se da opravdam poziv i pokažem da nisam ovde slučajno“, izjavio je Novaković posle trke. „Kao što sam rekao i pre Olimpijskih igara, daću sve od sebe za finale, i to se desilo. Sada ću gledati samo da uživam, da guram sa tim takmičarima. Može svašta da se dogodi, neću posustajati do poslednjeg zaveslaja“. Nikolina Moldovan završila je svoju polufinalnu trku na četvrtom mestu, što joj je donelo plasman u B finale.

Vaterpolisti su u polufinalnoj utakmici izgubili od reprezentacije Italije sa 9:7 (2:4, 2:2, 1:2, 2:1). U borbi za bronzanu medalju igraće s reprezentacijom Crne Gore.

U subotu, pretposlednjeg dana na Olimpijskim igrama u Londonu, za Srbiju nastupaju brzi hodač Nenad Filipović na 50 km, reprezentativka u tekvondou Milica Mandić u kategoriji preko 67 kg i veslač Marko Novaković u kajaku jednosedu na 200 metara.

A drugi učesnici Igara?

Košarkaši SAD pobedili su u polufinalu Argentinu sa 109:83. U finalu će igrati proti reprezentacije Španije.

Rukometaši Francuske su u finale ušli pobedom nad reprezentacijom Hrvatske sa 25:22.

Reno Lavileni je osvojio zlatnu medalju u skoku s motkom oborivši olimpijski rekord s visinom 5,97 m.

U štafeti 4X400 metara Bahami su bili brži od Sjedinjenih država. Ekipa Južne Afrike bila je poslednja ali se Oskar Pistorius upisao u istoriji kao prvi trkač s protezama na Olimpijskim igrama.

Američke sprinterke osvojile su zlatnu medalju i oborile svetski rekord u štafeti 4X400 rezultatom 40,82 s.

Odbojkaši Brazila će u finalu Igara nastupiti protiv reprezentacije Rusije.

Tunižanin Ou Meluli osvojio je prvu zlatnu olimpijsku medalju za svoju zemlju, u plivačkom maratonu na 10 kilometara.

In memoriam: Veljko Rogošić

Slavni plivački maratonac Veljko Rogošić umro je 7. avgusta u 72. godini u splitskom Kliničko-bolničkom centru.

Za bivšu SFRJ učestvovao na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. i u Tokiju 1964. godine, i na Mediteranskim igrama u Napulju, Tunisu i Izmiru. Rogošić je 203 puta nastupao za reprezentaciju SFRJ, 142 puta je bio državni prvak a 51 put je obarao državne rekorde u slobodnom stilu na 1500 i 400 metara, mešovito na 400 i 200 metara i na 200 metara delfin. Bio je član splitskog plivačkog kluba „Jadran“ od 1959. do 1973, posle čega se posvetio maratonskom plivanju.

Veljko Rogošić je 2005. preplivao hiljadu kilometara od Savudrije do Prevlake, a godinu dana pre toga Lamanš. Načinio je pravi podvig kada je u 67. godini (2008) preplivao 171 kilometar od Sicilije do Tunisa, za šta mu je trebalo više od 50 sati.

Rođen je 21. jula 1941. Kaštel Lukšiću, gde je i sahranjen.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve