Loader

London 2012, treći dan, nedelja

02.avgust,08:51

Nemoguće je videti ni mali deo onog što čini dramu Olimpijskih igara

Verovatno najmanje od najmanjeg vide sami učesnici, razapeti između svakodnevnog treninga i svakodnevnog takmičenja. To važi i za one koji ispune parolu da je važno učestvovati: poraz u mnogim sportovima po pravilu znači brz povratak kući a ne nastavak boravka u olimpijskom selu uz turitičko razgledanje Igara.

U nešto boljoj situaciji su strastveni gledaoci takmičenja, ali ni oni – taman sedeli 24 sata pred ekranom – ni teorijski ne vide sve.

To je dobro, jer i čoveku koji posmatra samo takmičare svoje zemlje posle nekog vremena zavrti se u glavi a od očekivanog zadovoljstva zbog pobeda „naših“ galimatijas emocija na kraju najviše liči na čorbu u kojoj pliva svašta. Takav je, nekako, bio treći dan Olimpijskih igara za takmičare Srbije.

Nije ostvarena nada Vlade Divca, izrečena pošto je u subotu Andrija Zlatić osvojio bronzanu medalju u streljaštvu (vazdušni pištolj, 10 m), da odmah u nedelju „padne“ i jubilarna stota olimpijska medalja Srbije.

Umesto toga, rukometaši su izgubili odlično započet susret sa Španijom, u kom su 11 minuta pred kraj vodila sa 20:18, da bi na kraju izgubili sa 21:26. Poraženi su i odbojkaši Srbije; tim Sjedinjenih američkih država bio je ubedljivo bolji od početka do kraja (25:17, 25:22, 25:21).

Zato su vaterpolisti bili sjajni protiv reprezentacije Mađarske, inače stalnog rivala u borbi za pobedu na svim međunarodnim takmičenjima. Ovog puta „odrali“ su ih s rezultatom 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4).

Kišovit i prohladan početak ovih Igara preti da neplanirano produži teniski turnir. Novak Đoković trebalo je da igra protiv Italijana Fabija Fonjinija počev od 13 sati. Početak je odložen zbog kiše; kada je krenulo, u prvom setu Đoković je nesigurniji, potom i nervozniji nego inače. Set se rešava u taj brejku koji, pri rezultatu 7:7 prekida pljusak. Tri i po sata kasnije, Đoković gubi taj brejk, ali uspeva da se koncentriše i meč okonča u rezultatski superiorno dobijena sledeća dva seta (6:7, 6:2, 6:2). Tokom meča koji se završio tek oko 21h igru je kvario i klizav teren koji je i kod tenisera i kod posmatrača izazivao strah od mogućeg povređvanja.

Najdramatičniji je bio nastup Zorane Arunović na strelištu, u disciplini vazdušni pištolj 10 m. Čini se da će televizija i od ovog sporta napraviti atrakciju, izborom parova strelaca i njihovih meta u jednom ekranu i, praktično, trenutnim pregledom redosleda odmah po okončanju svake serije hitaca. Zorana Arunović je na kraju zauzela sedmo mesto i s osmehom izjavila da je plan, ulazak u finale, ispunjen.

Razlog za dobro raspoloženje pružila je iprva srpska plivačka štafeta, u kojoj su na 4X100 m slobodnim stilom nastupili Čavić, Lenđer, Stjepanović i Siljevski. Zauzeli su 13. mesto u konkurenciji 15 ekipa – ali su s rezultatom 3:18,79 pošteno oborili stari i postavili novi državni rekord.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve