foto: a. anđić

Obrazovanje za XXI vek (32) >

Mali genijalci, mala matura

Junski broj "Obrazovanja za XXI vek" koji je pred čitaocima sav je u znaku reči "mali". Kako vaspitati malog genijalca, odnosno da li je moguće edukativnim metodama podići dečju inteligenciju, otkrivamo predstavljajući metodu učenja koja se upravo zasniva na podizanju dečje inteligencije u predškolskom i školskom uzrastu. Zove se "NTC sistem učenja", a razvio ga je dr Ranko Rajović, osnivač Mense Jugoslavije – danas Srbije.

Mala matura je velika stvar za tek svršene osnovce, a ove godine polaganje je zakazano za 18. i 19. jun. Novosti u odnosu na prethodnu godinu jesu pojačana kontrola kvaliteta i regularnosti ispita i tajnost rezultata koji će biti dostupni samo učenicima i njihovim roditeljima.

Druga velika stvar na narednim stranama jeste predstavljanje Programa stipendiranja obrazovanja Roma i Romkinja u oblasti zdravlja. Rok za prijavljivanje potencijalnih stipendista ističe 15. juna, a ova stipendija razlikuje se po tome što osim finansijske pruža sveobuhvatniju pomoć u vidu mentorstva, tutorstva i drugih oblika pomoći mladim Romima u sistemu obrazovanja.


 

»Obrazovanje za XXI vek«

Ceo dodatak u PDF-u

Prilog "Obrazovanje za XXI vek" je specijalno izdanje nedeljnika "Vreme".

Broj 32, jun 2012.

Uređuje: Jovana Gligorijević,
Fotografije: "Vreme".

Projekat je realizovan uz podršku Fonda za otvoreno društvo.


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST