Pobednik izborne kladionice »Vremena« >

Pogodak izdaleka

U kladionici koju je uoči republičkih izbora organizovao nedeljnik "Vreme" učestvovalo je više od 70 čitalaca koji su pokušali da daju najpribližniju procenu izbornih rezultata kako na parlamentarnim tako i na predsedničkim izborima. Najbolju prognozu je dao čitalac Miloš Marković. On je kao najbolji prognozer izbora u 2012. osvojio laptop

Miloševa tačna predviđanja izbornih rezultata u Srbiji stigla su sa naftne bušotine negde u okolini Rio de Žaneira, oko 200 kilometara udaljene od obale.

Nakon što je diplomirao na Rudarsko-geološkom fakultetu, pobednik izborne kladionice "Vremena" zaposlio se u naftnoj kompaniji. Prvih nekoliko godina proveo je radeći u Libiji, ali je zbog političkih dešavanja morao da napusti zemlju. Priroda posla omogućava mu da naizmenično mesec dana provodi kod kuće, u Srbiji, a mesec dana u Brazilu. Kada ima priliku, redovno prati srpske medije. Uspešne procene koje je Miloš poslao nastale su i zahvaljujući internoj kladionici koju je organizovao sa svojim prijateljima i bratom. Na osnovu razgovara sa njima, ali i komentara ljudi koje je pratio na sajtovima srpskih medija, uspeo je da navede najtačniju prognozu. Nije mogao da glasa, zbog odsustva iz zemlje, ni u prvom ni u drugom krugu, ali je na osnovu raspoloženja ljudi, kako kaže, shvatio kako će izgledati rezultati izbora 2012. godine. "Redovno se informišem, uglavnom na veb-sajtovima. Pomoću medija uspevam da dobijem približno realnu sliku stanja u zemlji. Imam mali ritual, da uvek pre puta kupim "Vreme". Kako bih mogao da ga čitam za vreme leta, ali i dok nisam u Srbiji." Posao kojim se bavi može Milošu da nametne još premeštaja. "Može da se desi da odem sledeći put u Švajcarsku ili Tanzaniju", kaže kroz smeh, ali svakako će probati da ostane u toku.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST