>

Radionica o onlajn medijima

Nedeljnik "Vreme" uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva kao deo programa podrške projektima koji promovišu i popularizuju elektronske komunikacije i informaciono društvo, organizovalo je radionicu o onlajn novinarstvu za studente i mlade novinare.

Nakon uvodnih predavanja novinara Zorana Stanojevića i Veljka Popovića o praktičnim aspektima rada u medijima i posebno onlajn redakcijama, mladi učesnici radionice upoznali su se sa načinom funkcionisanja redakcije i sajta "Vremena".

Oni su dobili zadatke da naprave jedno dnevno "izdanje" sajta – pisali su vesti i izveštaje o najvažnijim događajima za taj dan, 16. decembar, a nakon toga su saznali i kako se biraju odgovarajuće ilustracije, organizuje fotografisanje za medije i kako izgleda rad u foto-arhivi. Na kraju, posle uspešno završene pripreme tekstova, mladi novinari i studenti učili su kako se oni postavljaju na sajt.

Za neke od njih ovo je bila prva poseta jednom mediju i prilika da saznaju informacije iz prve ruke o tome šta ih čeka u daljoj karijeri.

U nastavku slede tekstovi učesnika radionice u "četiri ruke": Dušice Jovanović, Nemanje Rašića, Zrinke Bogićević Badnjević, Marije Sretenović, Ane Šunjke, Jovane Bozalo, Jovane Janjić, Đurđe Bogosavljević, Radmila Markovića i Selene Latinović. U njima su obrađivali teme vezane za medije i društvene mreže koje su im bile posebno interesantne.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST