foto: a. anđić

Fotoreportaža >

Prva šetnja preko mosta na Adi

Čukarička i novobeogradska obala Save spojene su 8. avgusta. Most na Adi Ciganliji ulazi u poslednju fazu izgradnje, i to je bio povod da njime prošetaju političari i graditelji.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da most na Adi nije samo beogradski, već regionalni most, koji će rešiti problem u najkompleksnijoj saobraćajnoj tački – Beogradu. On je dodao da je spajanje dve obale mostom veoma važan momenat za Srbiju, njene građane, kao i čitav region.

Predložio je da most na Adi bude nazvan po ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću i nekadašnjem gradonačelniku Beograda Nenadu Bogdanoviću. "Nekako ovaj most najviše vezujem za Nenada i Zorana i bio bih najsrećniji kada bi se zvao Nenadov i Zoranov most. Ja sam dao svoj predlog, a treba pitati građane", rekao je Tadić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da most ne pripada nijednoj vlasti niti partiji već svim građanima Srbije i generacijama koje dolaze.

Kako je najavljeno, prva vozila preći će preko mosta 15. decembra, jer će do tada biti završen jedan deo pristupnih saobraćajnica. No, kraj izgradnje biće tek 2013. godine.

Kao sastavni deo unutrašnjeg magistralnog prstena, tada će imati šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze. Biće dugačak ukupno 929 metara, sa glavnim rasponom preko Save od 376 metara. Osnova statičkog rešenja je pilon visine 200 metara sa asimetričnim kosim kablovima. Propusna moć mosta je 12.000 vozila na sat, što je dvostruko više nego što danas po najvećoj gužvi pređe preko Gazele.


 

PDF o detaljima - konkursu za idejno rešenje i izvođača, o dizajnu, veličini mosta, finansiranju i načinu izgradnje: Povezani članci, GALERIJA


POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

FOTO GALERIJA

foto: milovan milenković
  • foto: a. anđić
  • foto: milovan milenković
  • foto: milovan milenković
  • foto: a. anđić
  • foto: a. anđić