Loader

GALERIJA: Prva šetnja preko mosta na Adi

11.avgust,18:44

Čukarička i novobeogradska obala Save spojene su 8. avgusta. Most na Adi Ciganliji ulazi u poslednju fazu izgradnje, mada još dugo neće biti otvoren za saobraćaj.

No, spajanje dve obale bilo je povod da njime prošetaju političari i graditelji.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da most na Adi nije samo beogradski, već regionalni most, koji će rešiti problem u najkompleksnijoj saobraćajnoj tački – Beogradu. On je dodao da je spajanje dve obale mostom veoma važan momenat za Srbiju, njene građane, kao i čitav region.

O detaljima – konkursu za idejno rešenje i izvođača, o dizajnu, veličini mosta, finansiranju i načinu izgradnje pročitajte tekst iz arhive „Vremena“ (PDF)

On je predložio da most na Adi bude nazvan po ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću i nekadašnjem gradonačelniku Beograda Nenadu Bogdanoviću. „Nekako ovaj most najviše vezujem za Nenada i Zorana i bio bih najsrećniji kada bi se zvao Nenadov i Zoranov most. Ja sam dao svoj predlog, a treba pitati građane“, rekao je Tadić.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da most ne pripada nijednoj vlasti niti partiji već svim građanima Srbije i generacijama koje dolaze.

Kako je najavljeno, prva vozila preći će preko mosta 15. decembra, jer će do tada biti završen jedan deo pristupnih saobraćajnica. No, kraj izgradnje biće tek 2013. godine.

Kao sastavni deo unutrašnjeg magistarlnog prstena, tada će imati šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.

Kako je izgledala prva šetnja preko mosta pogledajte u fotogaleriji.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve