Pošta

Vreme broj 467, 18. decembar 1999.

 

Zubato sunce

"Bez čardaša"; "Vreme" br. 466

To što je bilo kakva podrška izostala za jedan toliko kvalitetan projekat, kakav je "Symposion Antologija", to je, nažalost, sasvim normalno. Sve se to dešava zato što u redakcijama izdavačkih kuća, časopisa, dnevnih listova etc. sede takozvani čistunci krvi koji ne dozvoljavaju ničemu nesrpskom, što dakle smrdi po ma kakvom stranstvovanju, da se prevali preko zida koji deli anoniman svet od javnosti, a u javnosti, dakako.

U svim nacional(socijal)ističkim ligeštulima, u svojim kužnim foteljama sede kultururednici, novinari, kritičari Srbije danas i uređuju srpsku kulturu-književnost, grejući arijevske kosti na zubatom i ksenofobom suncu.

Borivoje Adašević, Požega

Prigovor bez osnova

"Video sam samo mrak"; "Vreme" br. 466

Zaprepašćena sam! Pročitala sam u "Vremenu" članak Branke Kaljević pod naslovom "Video sam samo mrak" gde se ona čudi što se uvodi religija u predškolske ustanove i buni protiv "smene" naziva obdaništa vrtićima na Savskom vencu.

Rasprostrle se razne sekte po mojoj Srbijici i Beogradu, a Branka Kaljević našla da prigovara pravoslavnoj crkvi i opštinskim vlastima, koje pokušavaju (makar i sa dozom preterivanja, što je normalno u početku) da je "protežiraju".

Milena Jovanović, Beograd

prethodni sadržaj naredni

Up_Arrow.gif (883 bytes)