Rezultati pretraživanja

1.

Inicijativa: Knjige i talasi ne prestaju (Vreme 1363)

autor: Sonja Ćirić

 

Na pitanje Čiji grad?! iz naslova prve knjige edicije "Književni protesti", odgovoreno je naslovom nedavno objavljene druge knjige – Naš grad!
 

2.

Bojanin šal (Vreme 1361)

autor: Sonja Ćirić

3.

Najnovije iz Narodnog pozorišta: Vlada koja ćuti (Vreme 1360)

autor: Sonja Ćirić

 

Iako je 16. januara ove godine u Prvi osnovni sud stigla tužba protiv Narodnog pozorišta zato što je nezakonito raspisalo najnoviji konkurs za upravnika, Upravni odbor tužene kuće objavio je ovog ponedeljka, i Ministarstvu kulture i informisanja dostavio, listu sa četiri kandidata za novog upravnika. Time je prećutno potvrđeno da je izbor upravnika Narodnog pozorišta prestao da bude prevashodno tema kulture ove države
 

4.

Intervju – Vladislava Vojnović, književnica i scenaristkinja: Moćno je biti pisac (Vreme 1360)

autor: Sonja Ćirić

 

"Toliko uživam u pisanju da čak pomalo i razumem zašto smo tako malo plaćeni: pa zato što se dobro zabavljamo dok pišemo! Skoro da bi mogli i da nam naplate tu zabavu"
 

5.

Hrvatska: Mali kulturni događaj (Vreme 1359)

autor: Sonja Ćirić

 

"Svaka pozorišna predstava koja dolazi iz Srbije, izložba nekog umetnika ili poneka knjiga srpskih izdavača koja se pojavi u knjižarama izazove u Hrvatskoj posebnu pažnju. Za razliku od političara koji se i dalje samo svađaju, običan svet očito je gladan kulture iz susednog dvorišta", kaže za "Vreme" dugogodišnji dopisnik "Večernjih novosti" iz Zagreba Jurica Kerbler
 

6.

Intervju – Iva Milošević, rediteljka: Kobno jedinjenje mržnje i gneva (Vreme 1358)

autor: Sonja Ćirić

 

"U Elektri, kao i u svakoj složenoj formi književnosti i pozorišta kakva je tragedija, nemoguće je pronaći krivca u jednom čoveku ili jednom motivu. To je ono što tragediju čini umetnošću, a ne ponavljanjem života na sceni"
 

7.

Izdavaštvo: Po receptu Dositeja i Vuka (VREME 1356-7)

autor: Sonja Ćirić

 

Veoma je bogata istorija izdavaštva i knjižarstva u Vojvodini. Davno je neporecivi Skerlić rekao za Novi Sad: "Ovde se u XVIII i XIX veku mislilo i pisalo za ceo srpski rod"
 

8.

Muzeji: Bosa stopala beračica (VREME 1356-7)

autor: Sonja Ćirić

 

U godini koja ovih dana počinje, Galerija slika "Sava Šumanović" u Šidu proslaviće 65 godina od osnivanja
 

9.

Intervju – Emir Kusturica, reditelj, profesor: Bajke su najbolje utočište (VREME 1356-7)

autor: Sonja Ćirić

 

"Da li je čovjek promašena investicija prirode? Gdje se izgubio čovjek, prvo raspet na krstu, a onda raširenih nogu i ruku zaokružen u renesansnoj formi, poslije revolucionar idealista? Gdje se izgubio ideal revolucionarnog zanosa"
 

10.

Intervju – Dragana Ognjenović, modna dizajnerka i slikarka: Svemu je kriva želja za stvaranjem (Vreme 1354)

autor: Sonja Ćirić

 

"Neophodno je da država zna šta je državna strategija, pa, ako nam strategija nije tekstilna proizvodnja – u redu, potrebno je da znamo da ima nešto drugo. I šta je to. Ali mislim da bez proizvodnje ne možemo da opstanemo"
 

Stranica 1 od 65 (641 rezultata)    na stranu od 65
 

 

 

 

 

 

 

 

Novosti

 

Naslovi.net

 

Male Novine