Loader

Vreme poklanja DVDFank-i-lastiš Crnog Zuba

06.maj,21:42

Avangardni muzički animirani dokumentarac za određeni broj ljudi koji vole angažovanu muziku

U aktuelnom broju «Vremena» koji je u prodaji od četvrtka, 6. maja, čitaoce očekuje ekskluzivan poklon –DVD izdanje originalnog muzičkog dokumentarca Fankilastiš Crnog Zuba.

Izdvajamo prikaz DVD-a Fankilastiš Crnog Zuba koji je napisao Dragan Ambrozić kao uvod u intervju s Kojom. Ceo intervju čitajte u novom broju „Vremena“.

„Gledanje Fankilastiš filma je uzbudljivo iskustvo iz više razloga – da je reč o jedinstvenom underground umetničkom dokumentu o vremenu u kome je nastao, jasno vam je i da ne napišemo – ali je još važnije da takvog muzičkog filma nikad nije bilo kod nas, u onom pravom smislu koji podrazumeva da je ovde reč o filmskom delu što nudi prevashodno muzički doživljaj nadograđen pokretnim slikama, nudeći neponovljiv novi kvalitet: ni film ni koncert, nego njihovo novo jedinstvo u tenziji. Prošaran je nečim što možemo opisati samo kao oživljene animacije koje smo već videli na Kojinim omotima albuma i plakatima, te dosta uličnih video-zapisa koji beleže život u Beogradu u svom njegovom iščašenom svakodnevnom čudu…“

Dragan Ambrozić

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve