Loader

Alo, alo, ovde Cane

18.mart,15:07

Čule su se čarobne reči za izazivanje narodnog zgražanja: milioni evra, prevara, Mišković i Beko

Nova bura, započeta u ponedeljak a pojačana u utorak, u vazda ustalasanoj srpskoj priči o parama i kriminalu – izazvana ovaj put uključenjem Stanka Subotića, zvanog Cane, u intervju Jugoslava Ćosića s Nebojšom Medojevićem – Miroslava Miškovića zatekla je na 19 spratu, u restoranu, u Sofiji, gde je trebalo da proslavlja svoju bugarsku, dakle evropsku akviziciju vrednu oko 70 miliona evra.

Nema pouzdanih dokaza da mu je prošlog utorka preseo ručak u čast preuzimanja tamošnjeg lanca trgovina, ali isto kao i Milan Beko, Mišković zna da mu poslovi idu bolje, a da živi mirnije kad ga ima manje u novinama, a posebno na – televiziji.

U trenutku dok je Medojević, lider crnogorskog Pokreta za promjene, pričao na Televiziji B92 o sprezi narko-kartela Darka Šarića, osumnjičenog za šverc 2,7 tona kokaina, sa vlastima u Crnoj Gori, Ćosić je najavio uključenje Subotića, tvrdeći da su ga pozvali „na njegov švajcarski broj“.

„Ja sam u Ženevi, gde živim već 12 godina. Neka mi taj čovek kaže zbog čega laže? Ovde sam slobodan čovek i nema potrebe da se krijem“, rekao je Subotić prilično povišenim tonom.

On je potom ponovo pitao Medojevića da objasni „zbog čega laže da se krije na Žabljaku“.

„Da li to govori po nalogu Beka i Miškovića, koji su me prevarili za 50 miliona evra i sada im treba neko da me napada. Oni su direktni nalogodavci tih tvrdnji. Beko i Mišković su od tog novca kupili Luku ‘Beograd’ i ‘Večernje novosti’“, tvrdio je Subotić.

Kolateralna žrtva: Čule su se, dakle, čarobne reči za brzo izazivanje narodnog zgražanja: milioni evra, prevara, Mišković i Beko. Strela je odapeta, mada nije jasno šta će da pogodi.

Ceo tekst čitajte u četvrtak u novom broju „Vremena“

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve