Loader

Vox populi: Predložite gradonačelniku

14.januar,13:52

Šta smatrate prioritetnim za Beograd? Da li imate neku ideju koja bi dovela do boljeg funkcionisanja Beograda, bilo da je u pitanju saobraćajni, komunalni red ili nešto treće? Preložite gradonačelniku Beograda. Najzanimljivije odgovore objavićemo u sledećem broju «Vremena Beograda»

U prethodnoj 2009. godini Grad Beograd je dobio nekoliko novih škola i više od deset vrtića. Počela je izgradnja mosta za XXI vek preko Ade Ciganlije, a dogovorena je izgradnja mosta koji spaja Zemun i Borču preko Dunava. Održana je Univerzijada, sve je proteklo mnogo bolje nego što smo se nadali. Potpisani su ugovori o proizvodnji i isporuci novih tramvaja, tehnoloških čuda. O svemu tome pisali smo u «Vremenu Beograda» u prošloj godini.

U 2010. godini Beograd nastavlja sa socijalnim izdvajanjima, posebno za najstarije i najmlađe sugrađane. Planira se izgradnja još sedam novih vrtića i završava izgradnja dve nove osnovne škole, u Borči i Kaluđerici. Naselja Zemun i Kaluđerica dobiće u ovoj godini nove domove zdravlja, a u pripremi je izgradnja i domova zdravlja u Surčinu i na Labudovom brdu.

Petlja na Carevoj ćupriji biće gotova krajem godine, kao i pilon mosta preko Ade. U toku 2010. počeće izgradnja petlje u Radničkoj ulici bez zatvaranja saobraćaja, koliko god je to moguće, i rekonstrukcija Bulevara vojvode Mišića. Prema inženjerskom rešenju, automobilski saobraćaj prema Banovom brdu i Čukarici kretaće se trokrakim nadvožnjakom-raskrsnicom sa prilaznoim rampom i četiri saobračajne trake.

U 2010. godini Grad Beograd razvijaće i ulagaće u turizam, privredu, a pre svega u poljoprivredu kao privrednu granu koja ima najveći izvozni potencijal.

Šta vi očekujete od gradskih vlasti u 2010. godini? Šta smatrate važnim za Beograd? Da li imate neku ideju koja bi dovela do boljeg funkcionisanja Beograda, bilo da je u pitanju saobraćajni, komunalni red ili nešto treće?

Predložite gradonačelniku Beograda. Najzanimljivije odgovore objavićemo u prvom sledećem broju «Vremena Beograda».

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve