Loader

Isceliteljka koje nema

26.novembar,11:48

Inspekcija Ministrastva zdravlja ne može da uđe u trag "doktorki" koja leči svetske fudbalske zvezde

Počelo je tako što su kod „doktorke“ iz Beograda Marijane Kovačević, odavno poznate našim reprezentativcima, a nepoznate Lekarskoj komori Republike Srbije i Ministru zdravlja, na tretman došli čuveni fudbaleri iz Premijer Lige. I to je možda jedna od dve zaista sigurne stvari u ovoj priči – Robin fan Persi iz Arsenala i četvorica fudbalera Liverpula, prvo Riera i Benajun, a potom Fabio Aurelio i Glen Džonson bili su u Beogradu i osećaju se bolje. Dokaz je tu, Benajun je na utakmici u subotu, 21. novembra protiv Mančester Sitija dao gol, a predviđali su da neće izaći na teren još najmanje dve nedelje.

Druga činjenica je da Marijana Kovačević ne želi da razgovara sa inspekcijom Ministarstva zdravlja. Naime, prema pisanju pojedinih medija, MUP Srbije i Ministarstvo zdravlja neuspešno pokušavaju da pronađu misteroiznu iceliteljku, kako su je nazvali britanski mediji. Za sada od nje ni traga ni glasa. Lokal u Ju Biznis centru je zatvoren, a oni koji imaju njen telefon ili znaju gde se nalazi očigledno neće da odaju te informacije.

Po svedočenju ovdašnjih fudbalera, oporavak posle povrede ili pucanje mišića lista, lože, buta, ligamenata, Marijana Kovačević skraćuje najmanje za trećinu vremena. Recept o kome se priča sadrži tečnost iz konjske placente, električne talase i „malo psihlogije“. Pitanje je, naravno, koliko je ovo precizno i tačno, s obzirom na to da je sve što je javnost saznala o tretmanu došlo od pacijenata.

Kod Marijane Kovačević sve je obavijeno velom tajne. Neki tvrde da je domaćica, drugi da je farmaceutkinja. Kažu da se oblači ekstravagantno, često u potpuno crno, da koristi jaku šminku i da podseća na Mortišu Adams (glavni ženski lik iz serije o porodici Adams). Udata je za nekog od ovdašnjih vlasnika lanca kladionica, majka troje dece. Živela je u Azerbejdžanu. Navodno je već odbila nekoliko ponuda čuvenih fudbalskih klubova da radi za njih.

Fudbaleri koji su išli kod nje pokazuju u izjavama neskrivene simpatije i zahvlanost. „Ja obožavam Vudu mamu“, bio je jedan od prvih komentara Nikole Jolovića, štoper OFK Beograda na pitanje o njoj. Danko Lazović, koji je takođe bio jedan od pacijenata, kazao je da kada bi znao šta i kako Marijana radi, prestao bi da igra fudbal i počeo bi time da se bavi. „Marijana je ozbiljna žena, diplomirani farmaceut i sam Bog je izgleda poslao da pomaže ljudima“, mišljenje je Marka Pantelića, reprezentativca Srbije.

Cena tretmana je najverovatnije 3000 evra, dok je početna informacija bila da se radi o 50 odnosno 500 evra (navodno 50 evra po tretmanu, a obavezno je deset dolazaka). No, izgleda da trajanje tretmana ipak zavisi od tipa povrede. „Malo psihologije“ se možda odnosi i na atmosferu jer, kako pričaju, Marijana koristi specijalne sveće i pušta orijentalnu muziku.

Stručnjaci sa kojima smo razgovarali sumnjaju da konjska placenta može da čini takva čuda. Zatim, još uvek se ne javljaju oni kojima možda nije pomogla. Nekoliko stvari svakako upadaju u oči: Mnogi naši fudbaleri išli su kod nje, a zvanični terapeuti su tek načuli da ona postoji. Marijana Kovačević, ako je u pitanju pravo ime, radi već sedam godina, a ne postoji nikakav podatak o njenoj privatnoj praksi u Lekarskoj komori. Placenta se već dugo koristi za zaceljivanje, ali da li je moguće da je svim laboratorijama izmakao čudesno isceljujući efekat životinjske placente? I konačno, na skoro svim forumima, ljudi se pitaju, ako je zaista toliko dobra, zar nema načina da se dođe do „Vudu mame“, da joj se ponude uslovi rada kakve želi, a ne da još jedno ime pobegne iz Srbije.

Prema poslednjim najavama, u Beograd dolaze Frenk Lampar i Fernando Tores. Oni verovatno nemaju problem da nađu Marijanu Kovačević.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve