Loader

Postupak protiv Slavice Đukić-Dejanović

09.jul,22:51

Pokrenut postupak protiv predsednice Skupštine Srbije zbog sukoba interesa

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa saopštio je da je pokrenuo postupak protiv predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović kako bi se utvrdilo da li je ona u sukobu interesa.

Predsednica parlamenta obavlja i dužnost redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, predaje na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, angažovana je i na poslovima ekspertize lekova u Galenici, na čijem su čelu kadrovi Socijalističke partije Srbije, kojoj i sama pripada, a slične poslove obavlja za više stranih kompanija.

Na vest o pokretanju postupka protiv nje, Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da smatra da nije u sukobu interesa, ali da će se odazvati pozivu Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa i dati sve potrebne informacije.

Šta o ovom slučaju kažu poznati advokati, a šta njeni roditelji, šta je sve Slavica Đukić-Dejanović radila do 5. oktobra 2000, a šta posle, šta joj zameraju i šta se dešava kad pobrka svoja zanimanja – psihijatriju i politiku – čitajte u rubrici Portret savremenika, u tekstu Lekar bez granica.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve