I predsednički izbori su prerano nametnuta tema izbori a sad kad su u igri i opšti...biće to ludnica, prava ludnica!

Sinhronizovanom, udruženom akcijom u javnost je pušten novi izborni balon. Naime, u najmanje četiri novine pojavio se datum predsedničkih izbora (9. april 2017.) sa pikantnim nagoveštajem još slađe i uzbudljivije izborne trke – novih parlamentarnih izbora.

Slutim da im je s istim ciljem dojavio isti izvor, mada nije nemoguće i da se uzajamno prepisuju, što im ne bi bila prvina.

Tako ćemo imati dodatnog materijala za zamajavanje i nećemo imati ni vremena ni materijala za neka goruća i aktuelna pitanja – od Savamale, preko državnih udara, oružja u Jajincima, budžeta, pa sve do „ubzanog skidanja gaća" u briselskim pregovorima o Kosovu.

I predsednički izbori su u političkoj javnosti prerano nametnuta tema izbori, a sad kad su u igri i opšti...biće to ludnica, prava ludnica!

Ovogodišnje parlamentarne izbore Vučić je pravdao nekom lošom atmosferom u društvu a kad je posle toga dobio parlament kakav je dobio, sada bi, ako se ipak odluči za opšte izbore, lako mogao da ih pravda lošom atmosferom u parlamentu.

Vladajuća većina očigledno podgreva i dosoljava buku i bes u parlamentu i može to da tera do kraja – dok se narodu ne ogadi.

Vučić bi rado iz parlamenta izbacio „uljeze", one koji su mu se provukli s minimumom iznad cenzusa i očistio skupštinske klupe od malobrojnih poslanika većeg broja partija nego što je on i u najgorim snovima zamišljao da će ih biti u sazivu parlamenta iz 2016. godine.

Ako i SPS okrene na drugu stranu što nije nemoguće Vučić bi mogao da ima ozbiljne probleme. Nije, dakle, nemoguće da imamo opšte izbore.


 

POŠALJI KOMENTAR REDAKCIJI ODŠTAMPAJ TEKST
 

 

 

 

 

 

 

 

Novosti

 

Naslovi.net

 

Male Novine