Loader

Kultura za sve

15.septembar,16:57

Aplikacija msu ARt: Najveća virtuelna postavka umetničkih dela iz Muzeja savremene umetnosti omogućava vam da uživate u umetnosti XX i XXI veka

Kada ste poslednji put bili na nekoj izložbi? Odgledali predstavu ili odslušali koncert? Izgovori poput nedostatka novca za skupe karte i ulaznice „padaju u vodu“ kada se radi o besplatnim kulturnim manifestacijama.

U želji da najdragocenija dela Muzeja savremene umetnosti prikaže široj javnosti pod geslom „Najveća virtuelna postavka umetničkih dela“, agencije McCann Beograd i Huge Media osmislile su aplikaciju koja će svakome omogućiti da uživa u delima iz bogatih zbirki ovog muzeja. Aplikacija pod nazivom msu ARt oglasne formate kao što su bilbordi, city lajtovi ili print oglasi kroz virtuelnu realnost pretvara u umetnička dela, odnosno virtuelnu postavku Muzeja savremene umetnosti.

Potrebno je samo da na svoj android telefon besplatno učitate aplikaciju msu ARt, skenirate oglas ili bilbord, i na ekranu će se pojaviti jedno umetničko delo iz kolekcije MSU zajedno sa dodatnim zanimljivostima o konkretnom delu i/ili autoru dela. Svaka skenirana reklama otkriva novo umetničko delo u čijim detaljima možete uživati. Za sada je moguće skenirati bilborde, city lajtove i print oglase kompanija koje su podržale akciju, a to su Coca-Cola, mts, Delhaize Serbia sa svojim brendovima Maxi i Shop&Go, Bambi Plazma i Halkbank. Informacija o pozicijama oglasa i bilborda koje je moguće skenirati dostupna je na mapi koja se prikazuje u aplikaciji.

Uživajte u umetničkim delima iz Muzeja savremene umetnosti.

Aplikaciju možete skinuti na Google play app store

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve