Loader

Delta neće više da čeka

14.jul,23:53

Delta Holding najavljuje da će investicije usmeriti van Srbije, ako ne dobije dozvole za gradnju, na koje čeka dve i po godine. Saopštava da je obezbeđeno finansiranje za novu poslovnu zgradu Delta Holdinga, regionalni šoping mol Delta Planet na Autokomandi u koji bi bilo uloženo 200.000.000 evra, Hotel InterContinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu...

Delta Holding je na polugodišnjem kolegijumu najavio nove velike investicije u regionu. Osim izgradnje hotela InterContinental u Ljubljani, koja uveliko traje, Delta će početkom sledeće godine početi i izgradnju šoping-mola u Banjaluci i to će biti najveća investicija u Republici Srpskoj.

Banjaluka će dobiti moderan objekat koji će na bruto površini od 60.000m2 ponuditi posetiocima najpoznatije svetske brendove, zabavne sadržaje za celu porodicu, restorane, kafiće… Investicija od 60 miliona EUR omogućiće otvaranje više od 2.500 novih radnih mesta i uposliće građevinsku industriju Republike Srpske.

Investicije u Sloveniji: Izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani odvija se po planu. Tokom prvih 6 meseci 2016. izgrađeno je 45 odsto konstrukcije, a zgrada je izrasla do 4. sprata. Ukupna investicija u ovaj hotel sa 5 zvezdica iznosi 40 miliona EUR, a InterContinental Ljubljana, na 25 nivoa, biće i najviša zgrada u Ljubljani. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2017. godine.

Investicije u Srbiji: Delta ima velike planove i za izgradnju nekretnina u Srbiji. Pripremljeni su projekti i obezbeđeno finansiranje za 4 velike investicije: novu poslovnu zgradu Delta Holdinga, regionalni šoping mol Delta Planet na Autokomandi, Hotel InterContinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu. Nažalost, ni posle dve i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili.

S obzirom na to da priprema ovakvih lokacija angažuje izuzetno velika sredstva, ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole. Ukoliko u najkraće vreme ne bude moguća realizacija ovih projekata, Delta će biti prinuđena da menja postojeće planove odnosno da svoje investicije usmeri van Srbije.

REZULTATI POSLOVANJA U PERIODU JANUAR – JUN 2016:

DRUGA DELTINA ZADUŽBINA POKLONJENA GRADU KRAGUJEVCU: Poslednjeg dana juna svečano je otvorena druga zadužbina Delta Holdinga, centar „Iskra“ za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom. Objekat je opremljen i predat gradu Kragujevcu.

U prvih 6 meseci 2016. ukupna izdvajanja za društvenu odgovornost iznosila su 892.000 EUR, od čega su donacije društvenoj zajednici 646.000 EUR. Pomoć Delta Fondacije stigla je do 26.000 ljudi.

UKUPAN PRIHOD POVEĆAN 4%:Ukupan prihod Delta Holdinga u prvih 6 meseci 2016. iznosio je 27,06 milijardi dinara, što je 4% više nego u istom periodu prošle godine.

Za pola godine ostvaren je EBITDA od 2,31 milijardu dinara, a u budžet je uplaćeno 5,28 milijardi dinara.

IZVOZ 37 MILIONA EUR: U prvom polugodištu 2016. Delta Agrar je izvezao robe u vrednosti od 37 miliona EUR. Najveći deo izvoza čini berzanska roba, a najveće izvozno tržište je Evropska Unija (71% ukupnog izvoza).

Delta Agrar je ove godine prvi put u programu imao nove sorte KWS pšenice, a one su u žetvi dale rekordne rezultate. Sorta amicus C1 dala je 8,78 tona po hektaru, sorta solehio C1 9,15 tona, a sorta modern C1 8,73 tone.

CROWNE PLAZA BELGRADE 1. U EVROPI:Hotel Crowne Plaza Beograd zadržala je vodeće mesto među hotelima ovog lanca u Evropi, po oceni gostiju.

Prvih 6 meseci u najvećem beogradskom hotelu obeležilo je izuzetno dobro zauzeće od čak 63%. Realizovano je 47.725 noćenja, a ostvaren je bruto operativni profit od 2,7 miliona EUR.

DELTA DMD POVEĆAO PROMET ZA 16%: Delta DMD, članica Delta Holdinga koja se bavi distribucijom i logistikom, u prvom polugođu 2016. povećala je ukupni promet za 16%. Rast prodaje ostvaren je u svim vodećim brendovima: Diageo, Ferrero, Pufies i drugima.

OTVOREN 31 YUHOR DUĆAN: U prvih 6 meseci otvoreno je 15 objekata Yuhor Dućana, nove specijalizovane maloprodaje mesa i delikatesa. Mreža Yuhor Dućana sada broji ukupno 31 objekat u 23 grada. Planirano je da do kraja godine broj objekata bude dupliran.

RASTE PRODAJA BMW VOZILA: Delta Motors je u prvih 6 meseci prodao 30% više novih vozila nego u istom periodu prošle godine. U istom periodu prodaja BMW motocikala porasla je za 57,7%.

(Videti takođe: Delta iduće godine gradi šoping-mol u Banjaluci,, Delta holding, Sektor za korporativne komunikacije, 14. jul 2016.

Delta: Ako nam ne daju dozvole, idemo van Srbije, B92, 14. jula 2016.

Delta holding gradi tržni centar u Banjaluci , Novosti, 14. jula 2016.

U Banjaluci niču tri šoping mola, Nezavisne novine, 14. jula 2016.

Šoping centar i dalje samo na bilbordu

, Blic, 8. jula 2016)

Ranije najave: Delta Planet na Autokomandi

Ključni podaci: Naziv projekta Delta Planet; država Srbija; grad Beograd; Lokacija Autokomanda; površina 4.9 ha; tip projekta šoping-mol GBA 182.000 m2; investicija 200.000.000 €; datum otvaranja 2015…

Delta Real Estate planira da 2015. godine započne izgradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji pod imenom Delta Planet.

Šoping-mol, ukupne površine od oko 200.000 kvadratnih metara, nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, uz autoput E-75, u pravcu Niša. Projekat je vredan 200 miliona evra što će biti najveća investicija Delta Real Estate Grupe u narednom periodu, ali i druga po veličini investicija u oblasti nekretnina u Srbiji u periodu od 2000. godine do danas.

Delta Planet će, prema planu, ponuditi posetiocima 250 lokala različitog sadržaja. Očekuje se da najmanje 50 brendova prvi put predstavi svoju ponudu na srpskom tržištu, a prikazaće i najveći broj prodavnica velikog formata na jednom mestu, tkz. ankora.

Prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei prostiraće se na dva nivoa šoping-mola, sa jednostavnom komunikacijom kroz objekat. Ispod ova dva nivoa predviđen je hipermarket, a iznad nivo za zabavu: bioskop, spa i wellness, sportski sadržaji i slična ponuda namenjena poklonicima zdravog života. Krov objekta predstavljaće zelenu oazu površine 6.500 m².

Delta Planet će prvi u Srbiji ponuditi bioskop sa najsavremenijom IMAX tehnologijom, sa kvalitetom slike i tona kakav nije viđen na ovom tržištu. U podzemnoj garaži i spoljašnjm parkinzima obezbeđeno je 2.300 parking mesta.
Prema autoputu prostiraće se LED fasada površine oko 5.000m², koja će svojom dinamičnom strukturom i svetlosnim efektima pružati specifičan doživljaj. Vertikalno ozelenjena fasada od prirodnih materijala prema Tabanovačkoj ulici, sa stazama i uređenim ozelenjenim površinama, davaće poseban efekat ovom prilazu šoping-molu. Glavni ulaz za posetioce predviđen je iz pravca kružnog toka Autokomanda, na ulazu je planiran veliki trg i bašte kafića, koji će ovom delu grada dati i novu ponudu i novi izgled.

( Delta Planet, Delta Real estate)

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve