Loader

Više od igre

26.maj,19:51

Posle prekinute Skupštine u FK Partizan uvedena prinudna uprava

Skuština FK Partiza, koja je trebalo da bude održana danas (24. 5. 2016.) od 17:00h na SC Partizan – Teleoptik, prekinuta je na samom početku, kao kompromisno rešenje, zbog nesaglasja delegata oko proceduralnih pitanja tačnije overenih punomoćja nekolicine delegata.

Nova Skupština će biti zakazana u roku od mesec dana.

Sednici je prisustvovalo 58 (54+4 sa punomoćjima) od 65 delegata, koliko broju puni saziv.

Sednica je trebala da ima sledeći

D N E V N I R E D

1. Izbor Radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overača zapisnika

2. Usvajanje zapisnika sa Skupštine FK Partizan održane 19.7.2016.

3. Informacije o radu FK Partizan između dve skupštine: Zoran Popović, Predsednik FK Partizan u ostavci; Ivan Ćurković, Predsednik Radne grupe FK Partizan; Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan; Dr Vladimir Vuletić, Predsednik Nadzornog odbora FK Partizan

4. Usvajanje ostavke Predsednika i Upravnog odbora FK Partizan

5. Izbor Predsednika FK Partizan

6. Izbor članova Upravnog odbora FK Partizan

7. Tekuća pitanja

Uskoro opširnije… (ta najava je kasnije uklonjena)

( Izvor: Prekinuta Skupština FK Partizan, Sajt FK Partizan, 24/05/2016 u 18:38)


Cirkus u Zemunelu, prekinuta Skupština FK Partizan

Skupština FK Partizan na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsednik prekinuta je posle brojnih sukuoba u Zemunelu.

Vučelić optužio Odalovića, Dačića, Antića i neke članove SNS da su vršili pritisak na delegate

Pod naslovom Vučelić:Dačić izdavao naloge, Antić vršio pritisak , B 92 na svom sajtu 25. maja citira predsednika Sportskog društva Partizan i člana Radne grupe FK Partizan Milorada Vučelića koji tvrdi da pojedinci iz drugih klubova pokušavaju da unište Partizan, a kritikovao je članove SPS-a Ivicu Dačića i Aleksandra Antića.

„Nije moralo i nije planirano onako. Ali sve ono je bilo nastavak nasilja koje prati događaje u Partizanu poslednjih meseci. Nisam očekivao da da će u prvim redovima toga biti gospodin Odalović koji je ranije bio generalni sektetar Vlade. Ja pamtim ranije generalne sekretare Vlade i niko se nije tako ponašao…“

Vučelić je optužio neke zvezdaše da pokušavaju da unište Partizan i u tom kontekstu pomenuo funkcionera SPS i član uprave Crvene zvezde Aleksandra Antića.

On je tvrdio da je za vreme te skupštine nekoliko ministara koji su zvezdaši, kao Saša Antić na primer, intervenisalo vršilo pritisak na delegate: «Ja to otvoreno govorim, pa neka me poreknu i tuže, spreman sam da idem na sud. Nikada nije bilo da partizanovci kadruju u Zvezdi, a još manje da zvezdaši kadruju u Partizanu. Prvo je počeo Nikola Nikodinović, predsednik skupštine, pa je sada nastavio Saša Antić i neki drugi. Dalje ruke od Partizana…“

Uputio je optužbe i na račin Metalca i Borca, te Srpske napredne stranke.
«Ovo j i otvoreno političko mešanje, a to je radio SPS i neki funkcioneri SNS-a. Apsolutno nemaju pravo da tako upropaštavaju klub.»

Na pitanje koji su to ministri koji rade protiv interesa kluba naveo je i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića…

«Pomenuo sam jednog, a tu je takođe i Ivica Dačić koji tvrdi da nema nikakve veze, a davao je naloge. Mogu oni da se pravdaju, ali ja ću to dokazati i pokazati. Ja se ne mešam u njihove političke interese već 10 godina, ali Partizan (ne treba) da služi za potkusurivanje…»

« Ja sam svašta u životu bio, ali sam Partizanovac 65 godina. Ja sam odlučio da branim Partizan. Što ne znači da ću ga odbraniti, ali će ga Partizanovci odbraniti. Partizan neće biti prćija za potkusurivanje…»

Skupština Partizana je trebalo da bira između Ivana Ćurkovića i Žarka Zečevića s jedne strane i Nenada Bjekovića s druge.

U roku od mesec dana biće određen novi datum Izborne skupštine.

Bjeković, koga prema nezvaničnim saznanjima podržava porodica Nedić*, najavio je i mogućnost nereda ispred „Zemunela“, a niz incidenata započeo je i pre 17h kada je trebalo da počne Skupština.

Problem je nastao jer se opozicija predvođena kandidatom za predsednika kluba Nenadom Bjekovićem pobunila zbog punomoćja koja su četvorica delegata, Vlade Divac, Tomislav Karadžić, Dragan Bjelogrlić i Milutin Šoškić, dali drugim delegatima.

Član Skupštine Partizana Veljko Odalović, koji je na strani Bjekovića, rekao je da je tim punomoćjima prekršen statut Fudbalskog saveza Srbije. Član aktuelnog rukovodstva Milorad Vučelić predložio je da se odloži Skupština, što je i prihvatila grupa predvođena Bjekovićem.

„Od početka su bili incidenti na Skupštini. Ove stvari oko ovlašćenja moraju da se rasprave. Sama sebe ova Skupština dovodi u pitanje. Ne liči ovo ni po čemu na Skupštinu Partizana. Predlažem da je sad okončamo, pa da rešimo pitanja ovlašćenja“, rekao je Vučelić.

Posle toga je predsedavajući Miroslav Ćurguz saopštio da je Skupština prekinuta.

Kako javljaju reporteri B92, iako je najavljeno kašnjenje, Skupština je ustanovila kvorum i ubrzo je najavljeno glasanje.

Predstavnici opozicije su protestovali, jer nisu svi članovi prisutni. To je bio znak za početak pravog haosa u sali, jer su se predstavnici aktuelne uprave „pravili Englezi“ i „radili po proceduri“, dok su s druge strane stizali povici „Sram vas bilo“ i pokoja uvreda.

Prvo se glasalo za radno predsedništvo, ali je i tu bilo problema, pa je bilo diskusije o tome ko i kako zna da broji.

Na ćošku stola stajao je papir s glasovima, oko koga su se okupili predstavnici obe strane, među kojima i Miloš Vazura. Aktuelni generalni direktor Partizana je u jednom trenutku „oteo“ papir i otišao do mikrofona, odakle je pozvao obezbeđenje da reaguje.

„Možete da izađete. Molim službu da odstrani sve koji prekidaju“, rekao je Vazura.

On se zatim verbalno obračunao s Đurićem.

„Ja sam onaj koji nije ostavio dug kao ti, molim, psuješ, udaljite ga“, vikao je Vazura.

Zatim su se dovikivali Savo Milošević i Milorad Vučelić, a bivši napadač crno-belih je zatim razmenio oštre reči i s Milanom Obućinom.

„Ovo je divljina šta ste uradili, divljaštvo. Da te nije sramota“, rekao je Savo Milošević Obućini, koji je odgovorio: „Čim ste ušli, skočila su trojica.“

Nakon dobrih 50 minuta atmosfera u sali se barem malo primirila, pa se s govornice članovi obraćaju okupljenima. Naravno, uz upadice prisutnih.

„Mogu da glasaju samo oni koji su fizički prisutni. Ja vas molim da počnemo legalno. Da onaj koji na kraju dobije predsednika ima pun pravni legitimitet“, rekao je Veljko Odalović.

U narednih pola sata prisutni nisu mogli da se usaglase o broju prisutnih članova, a Gordan Petrić je ubrzo napustio salu uz reči:

„Vidim prvi put ovde neke ljude i oni su najglasniji. Drugi koji su se 30 godina družili ne mogu da se dogovore oko osnovnih stvari. Ja vam predlažem – ako možemo svi da se dogovorimo kako zajedno da pomognemo Partizanu – odlično, ako ne može, pustiću bradu i brkove i odoh negde na planinu“, rekao je Gordan Petrić i napustio salu.

To je bio početak kraja Skupšttine, pa je predsedavajući najavio novu u narednih mesec dana, kada se smire strasti.

Haos je trajao i u prostorijama crno-belih, ali i ispred kapije, gde su brojne novinarske ekipe gledale legitimisanje, ali i to kako neki članovi Skupštine ostaju zaključani.

Na ulazu centra stoje redari, koji legitimišu sve koji žele da uđu (među njima i Bjeković), a u okolnim ulicama su policajci, žandamerija, pa čak i jedna marica.

U upravnu zgradu su oko 16.30 stigli između ostalih bivši predsednik Nenad Popović, Zoran Anđelković, Srđan Dragojević i Gordan Patrić, da bi desetak minuta kasnije stigla i prva grupa navijača, a za njima „opozicija“, s Nenadom Bjekovićem na čelu.

Scene koje ne priliče izboru predsedniku jednog sportskog kluba začinili su i povici „Zvaćemo policiju“, nakon što je onemogućen ulaz u krug centra Dragoljubu Mijailoviću i Ostoji Mijailoviću, koji su članovi Skupštine, ali i kojima je suspendovano članstvo u Partizanu.

Ispred kapije su zatim ostali i Dušan Trbojević, Momčilo Vukotić, Savo Milošević, Ivica Kralj, ali su oni kasnije ipak ušli u zgradu.

Podsetimo, Bjeković je u ponedeljak pisao ministru unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Nebojši Stefanoviću i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću jer je očekivao nerede pre Skupštine na kojoj se bira novi predsednik kluba.

Bjeković će se u utorak „boriti“ sa nekada bliskim saradnikom Ivanom Ćurkovićem za mesto prvog čoveka kluba iz Humske.

Ćurković je od decembra na čelu Radne grupe, kada je podneo ostavku tadašnji predsednik Zoran Popović. Njemu će glavni saradnik biti Žarko Zečević, bivši generalni sekretar kluba koji je prihvatio njegovu ponudu za mesto potpredsednika.

Vanredna sednica Skupštine Fudbalskog kluba Partizan zakazana je za 17 časova u SC Teleoptik, ali se očekuje kašnjenje.

( IZVOR: Cirkus u Zemunelu, prekinuta Skupština FK Partizan, B92 UTORAK, 24.05.2016. | 15:40 -> 18:20)


Izbori u Partizanu KRAJ: Prekinuta skupština u Zemunelu!

Obrnuta hronologija događanja, po sajtu mozzartsport.com

KRAJ!

Kakav ne priliči Partizanu ako smemo da primetimo. Opširnije u svemu u odvojenim vestima.

18.24 – Odmah nakon prekida Bjeković je rekao da je prihvaćeno kompromisno rešenje kako bi sve bilo rešeno na demokratski način

18.20 – Definitivno prekid skupštine

18.17 – Dragan Trailović zbog svega traži odlaganje skupštine bar na mesec dana.

18.14 – Vučelić: „Od početka incidenti na skupštini. Ove stvari oko ovlašćenja moraju da se rasprave. Sama sebe ova skupština dovodi u pitanje. Ne liči ovo ni po čemu na skupštinu Partizana. Predlažem da je sad okončamo, pa da rešimo pitanja ovlašćenja. Prihvatam predlog Dragana Đurića, nek sednu da se dogovore Bjeković i Ćurković“.

18.10 – Gordan Petrić poziva jedne i druge na jedinstvo: „Ovde su ljudi koji su se družili 30 godina… Ako ne možete da se dogovorite, pustiću brkove i bradu i otići ću u planinu“.

18.08 – Predstavnici opozicije tvrde da i oni imaju ovlašćenja za nekoliko delegata

17.59 – Sada Vladimir Vuletić objašnjava zašto smatra da su ta punomoćja valjanja. Kaže da je Dragan Veljić, sada na strani opozicije, na prošlogodišnjoj skupštini i sam nosio jedno ovlašćenje.

17.55 – Predsednik Verifikacione komisije odgovara da na prošloj skupštini ovlašćenja nisu bila problem

17.52 – Govori Veljko Odalović koji osporava punomoćja, prema statutu FSS to je zabranjeno

17.50 – Vlade Divac opunomoćio Zečevića da ga zastupa, Karadžić Jovičića, Bjelogrlić Dragojevića i Šoškić Obućinu

17.48 – Đurić je ipak ostao u sali

17.45 – Radno predsedništvo predlaže da se iz sale udalje svi koji nisu članovi skupštine

17.43 – Savo Milošević sada u oštrom verbalnom klinču sa Milanom Obućinom, Gordan Petrić je morao da odvuče bivšeg saigrača

17.40 – Izbor radnog predsedništva i dalje je sporan. Sada razgovaraju Bjeković, Đurić i Vučelić

17.35 – Zakuvava se dodatno! Vazura traži da se Đurić izbaci sa skupštine zbog psovanja

17.32 – „Nije vam ovo ulica. Mora da se zna red“, poručio je Vazura opoziciji.

17.30 – ZA je glasao 31 delegat od ukupnog broja 58. Izabrano je radno predsedništvo

17.27 – Na kraju se glasa se pojedinačno, prozivkom i to radi Miloš Vazura

17.21 – Vuletić opet pokušava da objasni proceduru izbora radnog predsedništva Ćurguz, Obućina, Radović. Stavlja na glasanje

17.19 – Predstavnici opozicije negoduju se zbog načina na koji se utvrđuje kvorum i radno predsedništvo

17.17 – „Ne možete da se ponašate kao divljaci“, poručio je Milošević

17.16 – Počela su i prve čarke, Savo Milošević je dobacio VUletiću da skuština liči na pijacu, a sada se buni i Dragan Đurić

17.13 – Počela je sednica skupštine, izborom radnog tela, a predstavnici opozicije ušli su u salu

17.12 – Predstavnici opozicije sada odlaze na konsultacije

17.07 – Po onome što je izveštač MOZZART Sporta mogao da izbroji na kapiji, opozicija trenutno ima 22 glasa. Kako sada stvari stoje, ako opozicija napusti skupštinu, neće biti kvoruma da se sednica održi.

17.04 – Vuletić objašnjava Bjekoviću zašto Vukadinović i Mijailović ne mogu da prisustvuju skupštini. On tvrdi da se Mijailović nije žalio na odluku o suspenziji

16.59 – Ušao je i bivši dugogodišnji predsednik Partizana Draga Đurić koji je sada na strani opozicije. Istovremeno, Vazura i Vuletić su stigli da pregovaraju sa opozicijom.

16.52 – Sa opozicijom i prvi incidenti. Naime, na kapiji na ulasku nastao je problem jer obezbeđenje na kapiji ne želi da pusti članove Skupštine čiji su mandati prethodnih dana izazivali polemiku u javnosti. Reč je o Ostoji Mijailoviću i Dragoljubu Vukadinoviću, koji su došli ispred Zemunela ali kako ih nema na spiskovima onemogućen im je ulaz.

Tom prilikom Mijailović je obezbeđenju rekao da ima potvrdu iz UPR-a sa današnjim datumom da je član Skupštine Partizana i da pozove nekog od sadašnjih rukovodioca da dođu do kapije da se razjasne.

„Pozovite nekog ili zovemo policiju“, govorio je.

Kako ih obezbeđenje svejedno nije pustilo morao je da interveniše i kandidat opozicije Nenad Bjeković.

„Ne želimo nasilje, želimo samo da uđemo i da demokratski raspravimo o svemu“.

Posle višeminutnog obezubeđenja sa članovima oibezbeđenja Mijailović i Vukadinović su se bar na kratko povukli, insistirajući i dalje im bude dozvoljeno da uđu, dok je Bjeković zajedno sa Draganom Veljićem i Veljkom Odalovićem ušao u prostorije kluba. Kasnije ulaze i ostali opozicionari. Svi osim Mijailovića i Vukadinovića.

16.41 – Stiže i opozicija. Zajedno u grupi pored Bjekovića, Zvonko Varga, Zvonko Živković, Dušan Trbojević, Marko Vjetrović, Moca Vukotić, Ivica Kralj…

16.31 – Čisto da vidite kako izgleda sama procedura ulaska u zgradu. Nedostaje samo neko da prsne po prstima kao na parlamentarnim ili bilo kojim drugim političkim izborima. Lična karta na uvid, pa provera spiska… Sve po „pe-esu“. Pretresa nije pošteđen ni legendarni napadač crno-belih Marko Valok, iako mu je već 89 godina.

16.29 – Tu je i Gordan Petrić, još jedan bivši generalni sekretar. Takođe blizak Žarku Zečeviću.

16.23 – Iako je bilo najavljen i dolazak navijača, za sada ih nema. Očekivano zbog velikog prisustva policije. Upravo je zato stigao Srđan Dragojević, koji je posle huliganskog napada na Miloša Vazuru i zaposlene u Humskoj rekao da će podržati Ćurkovića.

16.09 – Nezvanično se može čuti da „opozicionari“ sede u restoranu Zlatnik u Zemunu i da će zajedno doći na Skupštinu. Uostalom, uskoro ćemo saznati.

16.03 – Mala ispravka, pre novinara u Zemunelo su stigli bivši predsednik Zoran Popović i Zoran Baki Anđelković. Veruje se da će oni podržati Ćurkovićevu kandidaturu.

Posle višemesečnog prepucavanja dve zavađene strane bliži se rasplet. Skupština fudbalskog kluba Partizan zakazana je za 17 sati u sportskom centru Zemunelo, a izveštači beogradskih redakcija, među njima naravno i predstavnik MOZZART Sporta, već su na listu mesta.

Za sada možemo samo da vam kažemo da su u samom sportskom centru, ali i u okolnim ulicama, raspoređeni brojni pripradnici Žandarmerije, redari su na ulazu, a tu je prisustvo nemalog broja članova privatnog obezbeđenja.

Novinarima je zabranjeno da izbliza fotografišu silno obezbeđenje, ali svakako je bolje da ono bude tu, ako već postoje indicije da bi moglo da bude incidenata.

Za sada, u Zemunelu nismo primetili nikog od delegata Skupštine, ali uskoro će početi da se okupljaju.

Ostanite uz MOZZART Sport, koji će vas pravovremeno izveštavati o svemu što će se dešavati na Izbornoj skupštini Partizana na kome će delegati birati između struja koje predvode Ivan Ćurković i Žarko Zečević sa jedne i Nenad Bjeković sa porodicom Nedić sa druge strane.

( IZVOR: Izbori u Partizanu KRAJ: Prekinuta skupština u Zemunelu!, mozzartsport.com, 24. 5.)

*Porodica Nedić

Privremena Radna grupa Partizan ostala bez jednog od ključnih članova uoči iščekivanja Skupštine na kojoj bi se formiralo novo rukovodstvo
Poznati beogradski advokat i član Radne grupe Partizana Vojislav Nedić podneo je ostavku na funkciju koju je obavljao u telu formiranom nakon podnošenja ostavke predsednika kluba Zorana Popovića.

Nekadašnji potpredsednik kluba iz Humske koji je došao u Humsku krajem 2014. godine kao deo novog rukovodstva posle povlačenja Popovića ostao je u Partizanu kao deo Radne grupe koja je formirana da vodi klub do zasedanja Skupštine u kojoj bi se formiralo novo rukovodstvo. Kao glavne razloge odlaska iz tela koje vodi Ivan Ćurković a u čijem sastavu se nalazi i Milorad Vučelić, Miloš Vazura, Ivica Iliev i Milan Obućina, funkcioner Srpske napredne stranke je istakao razmimoilaženja sa ostalim članovima pomenutog tela posle koga nikakav dogovor nije moguć.

Visoki funkcioner kluba predao je dopis Radnoj grupi da se povlači iz tog dela obrazlažući razloge zbog čega se odlučio na takav korak.

– Dovoljno je da navedem da postoje bitne koncepijske razlike kako u pogledu Partizanove sadašnjosti, tako i budućnosti. U pitanju su suprotstavljena mišljenja koja se, nažalost, nikakvim dijalogom ne mogu promeniti ili bar približiti. Zbog toga bi moje prisustvo na sastancima Radne grupe bilo nesvrsishodno – naveo je Nedić koji se zahvalio članovima pomenutog tela što su ga delegirali za člana skupštine Fudbalskog saveza Beograda na čije mesto će takođe podneti ostavku.

Podsetimo, kompletno rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Popovićem je posle decembarskog poraza od Augsburga podnelo ostavku na insistiranje navijača, da bi u danima posle toga formirana Radna grupa kao prelazno rešenje do formiranja novog rukovodstva.

( Nedić podneo ostavku, Danas, 08.03.2016.

***

Potpredsednik Partizana Vojislav Nedić, zajedno sa sinom Novakom, koji u Humskoj nije imao funkciju, ali je često želeo za sve da se pita, napustili su juče Partizan samo dva sata pre sastanka Radne grupe. Čak i da stariji Nedić nije sam potegao povlačenje, najuže rukovodstvo, koje će klub voditi do izborne Skupštine, planiralo je da ga isključi iz rada…

Interesantno je da je nešto slično pre godinu dana učinio i njegov sin Novak Nedić, koji se nekoliko meseci pre svrgavanja Dragana Đurića povukao iz Uprave kluba, da bi krajem 2014. bio jedan od organizatora velikih promena.

( Nedić podneo ostavku, Sport )

*Novak Nedić

Generalni sekretar Vlade Srbije

Rođen je 1982. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Radio je kao volonter pripravnik od 2005. do 2007. godine u Trgovinskom sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu i kao pripravnik u Advokatskoj kancelariji Nedić.

Bavi se privrednim i krivičnim pravom, a stekao je Sertifikat posebnih znanja iz prava deteta i krivično-pravne zaštite maloletnih lica.

Govori engleski jezik.

( Generalni sekretar , http://www.srbija.gov.rs )

Novak Nedić je inače bivši demokrata, sin je poznatog advokata Vojislava Vojkana Nedića. Nedić je bio zamenik dosadašnjeg generalnog sekretara Vlade Veljka Odalovića, koji odlazi na istu poziciju u Ministrastvo spoljnih poslova. Nedić je u Vladu došao u novembru 2012. godine. Na lokalnim izborima na Zvezdari 2012. godine bio je na listi SNS-a, kasnije je postao i odbornik.

Inače, Nedić je pre dve nedelje podneo ostavku na članstvo u UO FK Partizan, zbog saopštenja kluba iz Humske, u kome je na neprimeren način izvedena paralela između tretmana tog kluba s položajem Jevreja sportista u nacističkoj Nemačkoj. Nediću je zasmetala rečenica „u nacističkoj Nemačkoj jevrejski klub imao bi poštenije suđenje i tretman od Partizana u Srbiji“.

( NSPM, 29. april 2014. )

RANIJE: Napad na generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom današnjeg (28.04.2016.) napada na generalnog direktora Miloša Vazuru.

Do napada je došlo ispred stadiona, a tom prilikom teže su povređeni Vazurin vozač i jedna osoba iz njegovog obezbeđenja. Direktor crno-belih prošao je bez povreda.

Kamere su snimile ceo incident, a prema prvim navodima, na snimku se vide lica napadača…

(https://www.youtube.com/watch?v=Pvv0VAXxLPk)

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti:

„Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je danas (28.04.2016.) oko 13,30 časova ispred službenog ulaza u prostorije kluba, na parkingu, od strane tri huligana fizički napadnut generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura. Tom prilikom teže su povređeni vozač kluba i pripadnik obezbeđenja, koji su zadobili teške telesne povrede, nakon čega su isti medicinski zbrinuti. Napad se dogodio, usred dana, kada su huligani koji su spremno čekali ispred ulaza u klub, iznenada prišli generalnom direktoru Milošu Vazuri i uz pretnje: „Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde“, nakon čega su pokušali da fizički nasrnu na njega. Ceo događaj je snimljen sigurnosnim kamerama i odmah prijavljen policiji, čija je intervencija u toku. Po potrebi će snimci biti prezentovani javnosti“.

„FK Partizan najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin huligana i podseća da smo prethodnih dana i nedelja, upozoravali javnost i državne institucije da incident koji se desio u svečanoj loži stadiona na utakmici sa FK Mladost Lučani neće ostati usamljen slučaj. Nažalost, bili smo u pravu. Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u Centralnoj loži stadiona Partizana“.

„Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstatno stvaraju atmsferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu? Današnji incident nije bio samo napad na gen.direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu. Takođe pitamo, da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmsoferi linča, straha i pretnji pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba. Da li smo kao društvo spremni da izvučemo pouke i razdvojimo huliganstvo od navijanja i kriminal od iskrene podrške klubu? Sigurni smo da će država delotvorno obezbediti da svako bez straha može da ostvari svoje ustavom zagarantovano pravo na rad i da obavlja poslove za koje je zadužen i odgovoran“.

„Jesu li na ovaj način trebali da započnu pregovori na koje je ovih dana pozivala grupacija ljudi pod nazivom „Crno bela familija“? Očekujemo da se otkriju ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti već izvesno vreme licitiraju sa izborima u Partizanu osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija. Ovo nije Partizan i ko u najkraćem roku ne osudi ovaj napad nema više pravo da se nazove Partizanovcem“.

( FK Partizan: Da li su ugroženi svi koji drugačije misle?N1, 28.04.2016. )

Prinudna uprava u FK Partizanu

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan raspustilo je 26 maja rukovodstvo Fudbalskog kluba Partizan i uvelo prinudnu upravu, javlja RTS.

Privremeni organ koji će do daljeg upravljati Partizanom čine Milorad Vučelić, zatim nekadašnji potpredsednik i sada član Skupštine kluba Mile Jovičić, kao i član Upravnog odbora Sportskog društva, general Radivoje Radinović. Radna grupa bi trebalo da stvori uslove za održavanje normalne izborne skupštine.

Sportski deo Partizana trebalo bi, međutim, normalno da funkcioniše do izborne skupštine koja bi trebalo da se održi u roku od šest meseci.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve