Loader

8.4.2016.

Predizborne poruke

08.april,12:32

Zašto "Dosta je bilo" ide "na popravni", ko vodi politiku "mrzimo Vučića", šta Šešelj obećava

Nove liste

RIK je proglasila izbornu listu „Srpsko – ruski pokret – Slobodan Dimitrijević“. Odluku o proglašenju liste RIK je donela nakon što su predstavnici te liste otklonili nedostatke koji se tiču dokumentacije kandidata za narodne poslanike.

Listi „Dosta je bilo – Saša Radulović“ RIK je naložila da u roku od 48 časova otkloni uočene nedostatke. Razmatrajući izbornu listu ovog pokreta, članovi RIK-a su utvrdili nekoliko manjih propusta: da nije dostavljena na propisanom obrascu, da ima tehničkih grešaka kao i da za određeni broj kandidata na listi nedostaju potvrde o prebivalištu ili izbornom pravu. DJB danas predaje ispravke.

Levica Srbije predala izbornu listu

„Borko Stefanović – Srbija za sve nas“ naziv je liste koju je Levica Srbije predala je RIK-u. Na listi je 193 kandidata za narodne poslanike, a uz predstavnike Levice Srbije na njoj su i kandidati Pokreta za preokret, čiji je lider Janko Veselinović, Socijaldemokratske unije i Novog udruženja penzionera Srbije. Nakon predaje liste, Stefanović je rekao novinarima da je Srbija „konačno dobila novu politiku i treći put“. „Zajedno ćemo se boriti da stvorimo jednu bolju i pravedniju Srbiju, Srbiju socijalne pravde u kojoj će biti jednakosti za sve“, rekao je on, dodavši da su na listi fenomenalni ljudi, čije biografije nisu ukaljane.

Mrzimo Vučićajedini program

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić poručio je da će lista SNS izaći s kompletnim programom do 2020. godine kako bi građani znali šta mogu da očekuju i za šta se opredeljuju i zamolio ih da pomognu i posle 24. aprila jer, kako je naveo, neće biti lako. Vučić je rekao i da je predizborna kampanja, iako najmirnija do sad, ipak nekima poslužila da samo vređaju, mrze i lažiraju incidente, te da „cmizdre svakog dana“. On je dodao da je slušao predizborne poruke svojih političkih protivnika, i pobrojao ih: „Vučić je đubre, Vučić je peder, Vučić je lažov…“. Kako je rekao, to, odnosno „mrzimo Vučića“ je sva njihova politika i sav politički program, odnosno, tu programa nema, ni ekonomskog programa, ni programa oporavka, ni programa unapređenja školstva, ničeg, osim mržnje prema njemu.

Zukorlić predstavio politički program

Nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić predstavio je politički program sa 19, kako je naveo, ključnih načela, na osnovu kojih će glasači u budućnosti uvek moći da pitaju da li je nešto učinjeno i ako nije – zašto nije. „Svi građani, svi glasači će tokom celog mandata i u budućnosti uvek moći da uzmu ovu knjigu i pročitaju šta je to što smo mi ponudili i da nas pitaju za godinu, dve ili deset da li smo to učinili i ako nismo, zašto nismo“, rekao je Zukorlić. Program sadrži izbornu poruku da, kako je rekao, pomirenje kao stil političkog govora nosi kvalitativni iskorak.

Iz zatvora sirotinja, u zatvor kriminalci i političari

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da će ta stranka, ako osvoji vlast na predstojećim izborima, osloboditi sve siromašne iz zatvora i u njih smestiti političare kriminalce i njihove tajkune, kao i da će znatno povećati penzije. „Hapsićemo sve one koji su izručivali Srbe Haškom tribunalu, i kriminalce, pre svega, među političarima na čelu sa Tomislavom Nikolićem i Majom Gojković… zatvore ćemo napuniti kriminalcima političarima i njihovim tajkunima“, kazao je Šešelj. Šešelj je obećao i da će odmah po preuzimanju vlasti znatno povećati penzije, dodavši da će „ako Vučić izgubi, penzije biti veće“.

SNSu i SPSu više od 60 odsto mandata

Predsednik SPS Ivica Dačić ocenio je da će liste okupljene oko SNS i SPS osvojiti više od 60 odsto mandata u novom sazivu parlamenta i da će nova vlada nastaviti da radi u istom formatu. Dačić je rekao i da je cilj SPS-a na predstojećim izborima da osvoji više od 500.000 glasova. „Cilj je da imamo što jaču bazu da bismo mogli da ostvarimo svoje ciljeve, da ideje za koje se borimo ostvarimo kasnije u sastavu neke nove vlade“, kazao je lider socijalista.

foto: Tanjug
B. Tadić u razgovoru s građanima, april 2016.

Glasaj, imaš izbor

Lideri Saveza za bolju Srbiju, koju čine LDP, SDS i LSV, održali su predizbornu konvenciju u Šidu sa koje je Boris Tadić pozvao građane da glasaju za tu koaliciju i pokažu da aktuelna vlast nije nepobediva. „Prenesite svojim prijateljima i najbližima da imaju izbor. Svakome recite – imaš izbor“, poručio je Boris Tadić. Dodao je i da građani moraju biti sigurni da aktuelnu vlast „možemo da pobedimo ponovo, kao što smo to činili i godinama ranije“. „I ima da ih pobedimo ponovo. Budite sigurni da možemo da ih pobedimo!“, rekao je Tadić. Strankama na vlasti je poručio da nije normalno legitimisati čoveka koji se ne plaši, te ih optužio da takvim ponašanjem uvode „puzajuću diktaturu“.

Poslednje izdanje

Intervju: Dobrica Veselinović

Bojkot nije dobro rešenje Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve