Loader

Ispričane priče

25.februar,19:20

Kako će opozicija na izbore, ko će još sa naprednjacima, a ko ne

U više kolona

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je očigledno da opozicija na predstojeće izbore neće ići u jednoj koloni, navodeći da je njegova stranka spremna da izađe i samostalno ili u nekoj prirodnoj koaliciji. Prema njegovim rečima, bolje je da opozicija ide u dve kolone iz više razloga koji su i ideološko-istorijske prirode, a i zbog procene da će tako odneti veći broj glasova nego na jednoj zajedničkoj listi.

I Sandžačka narodna partija sa SNS

Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek izjavio je da je ta stranka postigla dogovor sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, dok će na lokalne izbore izaći samostalno. „Sandžačka narodna partija je samostalna stranka koja sama odlučuje kako će izaći na republičke, a kako na lokalne izbore u Novom Pazaru i ostalim gradovima. To je naše demokratsko pravo zbog kojeg ne moramo nikom da polažemo račune“.

Srbija bez nezaposlenih

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da ta stranka kreće u izbornu kampanju pod sloganom „Srbija bez nezaposlenih“, kao i da će na izborima učestvovati u koaliciji sa više udruženja, pokreta i nevladinih organizacija. Primarni cilj stranačke kampanje biće borba protiv nezaposlenosti. Govoreći o saradnji sa ostalim opozicionim strankama, Veselinović je rekao da Pokret za preokret ne odustaje od zahteva da potencijalni koalicioni partneri potpišu sporazum kojim se obavezuju da nakon izbora neće sarađivati sa SNS.

Ko vodi u ambis

Premijer Aleksandar Vučić upozorio je da ponovo postoje oni koji bi da pokazuju mišiće i neodgovorno pozivaju da idemo alternativnim putem, što je politika kojom je naša nacija jednom već bila dovedena na ivicu opstanka. „Ti alternativni putevi vode pravo u ambis, a mišiće smo isprobavali toliko puta da smo bili svetski šampioni u 20. veku, a da svom narodu ništa nismo doneli“, rekao je Vučić.

Udruženo ka EU

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointergacije Jadranka Joksimović ocenila je da su Srbija i njena vlada pokazale da umeju da komuniciraju i prepoznaju značaj civilnog sektora i poručila da svi treba da budu deo procesa evropskih integracija Srbije, kako bi ona postala bolje i uređenije društvo. „Upravo to „vlasništvo“ svih nas u tom procesu je najbolja garancija da ćemo biti spremni da pripremljeni uđemo u EU“, rekla je Joksimović istakavši da su evropske integracije strateško opredeljenje Srbije.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve