Loader

Partizanske pesme i referendum

25.februar,18:15

Kakvu će muziku koristiti Levica Srbije u kampanji, šta DJB traži od Vučića i šta misliti o NATO-u posle tragedije u Libiji

Po šumama i gorama

Levica Srbije neće u spotovima imati stare, partizanske pesme, kaže lider Levice Borislav Stefanović. „Smatramo sebe najbrže rastućom opozicionom snagom, i ne verujem u uspeh saveza SDS-DS-LDP jer se zasniva na politici „radićemo sve što i Vučić samo elegantnije“, rekao je Stefanović.

Šta je radila ambasada

Predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je da od premijera Srbije Aleksandra Vučića zahteva da prestane da manipuliše javnošću i da iznese prave podatke o okolnostima koje su prethodile pogibiji službenika srpske ambasade u Libiji i da „transparentno“ utvrdi ko je za to odgovoran.

Jedna lista je utopija

Priča o jednoj listi proevropske opozicije je utopija u koju niko iskreno i ne veruje, izjavio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš. „Animoziteti medu pojedincima i nekim političkim strankama su toliki da je za mene nezamislivo da je tako direktna saradnja, izlazak na zajedničkoj listi, uopšte moguća.“

NATO referendum

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je da će jedan od glavnih političkih ciljeva te stranke u novom sazivu Skupštine Srbije biti raspisivanje referenduma protiv članstva Srbije u NATO. „Verujemo da nijedna partija neće bežati od slobodnog i demokratskog izražavanja volje naroda na referendumu“, naveo je u saopštenju Popović.

Poslanici traže izveštaj o Libiji

Pogibija dvoje srpskih državljana u Libiji sigurno će biti tema sledećeg odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, smatra poslanica SNS Aleksandra Tomić: „Na svakoj sednici odbora spoljnih poslova imamo pitanja koja postavljamo predsednici i mislim da će to sigurno biti tema sledećeg odbora“, rekla je Tomić novinarima.

Poslednje izdanje

Intervju: Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Ako ne sprečimo krađu, možemo Vučića proglasiti za maršala Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve