Loader

Podsajt nedeljnika "Vreme", u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo

Milenijumski razvojni ciljevi UN posle 2015. godine

21.decembar,15:48

"Vreme" je serijom tekstova tokom 2015. obaveštavalo javnost o obavezama iz prihvatanja Ciljeva održivog razvoja UN, usvojenih u Njujorku u septembru ove godine

Ovim podsajtom želimo da čitaocima približimo pojmove dobrog upravljanja i jednakog pristupa pravdi. Cilj nam je da na medijskoj sceni otvorimo prostor za promovisanje interesa i potreba građana prema institucijama, pa i mogućnost uticaja građana na rad institucija, posebno u svetlu činjenice da je proces pregovora o pridruživanju Srbije EU počeo. Samim tim Srbija je već implementirala određene principe neophodne za ostvarenje ciljeva kao što su su jednak pristup pravdi i dobro upravljanje.

Neposredno pre i posle glasanja i usvajanja Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija do 2030, koji dolaze nakon isticanja Milenijumskih ciljeva UN za period 2000-2015, Vreme je obaveštavalo javnost o obavezama koje iz prihvatanja tih ciljeva proizlaze, kako će se to odraziti na našu zemlju, koje nam se mogućnosti otvaraju za pozitivne promene u Srbiji, itd.

Tradicija nedeljnika Vreme duga 25 godina, privrženost javnom interesu i stalnim pokušajima za poboljšanje rada institucija sistema u korist pre svega građana, zasniva se na uzajamnom poverenju i uvažavanju sa predstavnicima građanskog društva i stručnjacima za ovu oblast, što doprinosi ostvarenju ciljeva kao što su:

– Uvođenje pojmova dobrog upravljanja i jednakog pristupa pravdi u javni govor;

– Podizanje svesti građana o važnosti razvijenih mehanizama dobrog upravljanja i jednakog pristupa pravdi;

– Započinjanje javne debate o važnosti ova dva pojma za demokratske procese.

Sledi spisak do sada objavljenih tekstova na ovu temu.

Poslednje izdanje

Intervju: Sead Spahović, advokat

Ne možete da reformišete sud dok ne reformišete Službu Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve