Loader

Istraživanje

Ko čita Vreme

12.mart,09:44

Istraživanje ABC: Višu školu ili fakultet ima 65 odsto čitalaca Vremena, magistraturu ili doktorat 15 odsto, ; ⅓ su donosioci odluka; Prvi Multiplatform sertifikat za Vreme

Prema istraživanju ABC – Audit Bureaux of Circulations Srbija, sprovedenom u februaru 2015:

  • 27 odsto čitalaca Vremena ima 35-46 godina;

    Prvi Multiplatform sertifikat za Vreme

    Medijska kuća Vreme se kvalifikovala za dobijanje Multiplatform sertifikata, za period septembar – decembar 2014, kao prvi medij koji je predstavio ukupan doseg na tržištu. Ovaj jedinstven proizvod, usaglašen sa međunarodnim standardima i procedurama, predstavlja oditovane podatke o svim dostupnim platformama preko kojih medij komunicira sa svojom publikom. Tu se pre svega misli na štampana izdanja, digitalna izdanja i publikacije, on-line izdanja (portale), mobilne aplikacije, događaje u organizaciji medijske kuće kao i prisustvo i angažovanje na društvenim mrežama.

    Podaci su prikazani u okviru istog dokumenta, sa segmentiranim prikazom po platformama, a detaljniji podaci su članovima dostupni u ABC online aplikacijama.

    Prvi Multiplatform sertifikat medijske kuće Vreme, sadrži podatke o prosečnom broju prodatih primeraka štampanog i digitalnog izdanja, prosečnom broju online registrovanih korisnika koji su pristupali portalu, kao i o prisustvu i interakciji na društvenim mrežama.

    ABC Srbija

  • magistraturu ili doktorat ima 15 odsto čitalaca Vremena

  • višu školu ili fakultet 65 odsto čitlaca Vremena;

  • 62 odsto čitalaca su muškarci

  • Donosioci odluka čine 34 odsto čitalaca Vrememena

  • 65 odsto ljudi koji čitaju Vreme u svojim organizacijama raspolažu sa budžetom većim od 1 miliona dinara. Dakle, to su donosioci odluka u svojim preduzećima bez ograničenja.

u galeriji desno kliknuti sliku radi uvećanja grafičkog prikaza

Izvor: ABC Ikonografik, ABC – Audit Bureaux of Circulations Srbija , jedinstvena organizacija u Srbiji, sa misijom utvrđivanja realnih oglasnih potencijala štampanih i online medija. Takođe, sprovodi i dodatne aktivnosti i realizuje projekte sa ciljem razvoja marketinškog tržišta u Srbiji. ABC je tripartitna organizacija, sačinjena od izdavača, oglašivača i agencija za zakup medijskog prostora, i predstavlja pečat poverenja, koje stvara i održava između njenih članova.

Deo je globalne federacije IFABC (International Federation of Audit Bureaux of Circulations) , koja okuplja četrdesetak ABC organizacija širom sveta (od kojih neke sprovode misiju i van matičnih zemalja). Sve aktivnosti u Srbiji su usklađene sa međunarodno prihvaćenim standardima i procedurama, koje propisuje Federacija.

Poslednje izdanje

Mogućnost izbora mora da postoji (1)

Podele po dubini Pretplati se
Vidi sve

Arhiva

Arhiva nedeljnika Vreme obuhvata sva naša digitalna izdanja, još od samog početka našeg rada. Svi brojevi se mogu preuzeti u PDF format, kupovinom digitalnog izdanja, ili možete pročitati sve dostupne tekstove iz odabranog izdanja.

Vidi sve